ההיסטוריה של עולם הביטוח ומקצועות השמאות – מכללת אפיק

ההיסטוריה של עולם הביטוח ומקצועות השמאות - מכללת אפיק
זוג קשישים. כיתוב: ההיסטוריה של עולם הביטוח

ההיסטוריה של עולם הביטוח ומקצועות השמאות - מכללת אפיק

השורשים וההיסטוריה של  עולם הביטוח ושמאות רכוש הולכים בד בבד.  הביטוח הוא לא המצאה של היום.  הביטוח, כמו שאנו מכירים,  החל מהמאה ה-14. אך למעשה הוא מנגנון עתיק יומין.

נושא: ההיסטוריה של עולם הביטוח. דף עם חתימה

ההיסטוריה של עולם הביטוח והביטוח המודרני

הביטוח המודרני הוא עוד חוליה באבולוציה של רעיון הביטוח. בעבר זו הייתה עזרה בקהילות ההדדיות השונות. כך היה בעולם העתיק, אצל היוונים, אצל הרומאים, אצל העבריים, הנוצרים. לאחר מכן נוצר רציונל מאוד מרכזי כדי  שיהיו לאנשים אגודות שיטפלו בדברים המאוד מאוד בסיסיים, למשל  כבוד המת, הסדרי הקבורה או כיסוי הוצאות הקבורה של המתים. 

לעומתו העולם של הביטוח, המסחרי בעיקר, המודרני התפתח באירופה, במאה ה-14. אי שם בצפון איטליה. בהתחלה זה היה סביב ביטוח של מטענים שעברו באוניות בין מדינות, סחורות שהיו מעבירים במסעות, במסע ימי. אם המסע הצליח היה בא מישהו שמשקיע אומר לבעל האוניה, תשמע, אני מבטח לך את הסחורה. תשלם לי כסף, אני אחראי. אם קורה לך משהו, כל מה שהלך, אני משלם. אם לא קרה משהו, הכסף שהבאת לי נשאר אצלי. אותו דבר. 

שימו לב, השיטה הזאת תופסת גם היום. אז משקיע הלווה כסף לבעל ספינה, למימון מסע ימי.  אם המסע הצליח, בעל הספינה החזיר למשקיע את קרן ההלוואה בצירוף פרמיה. אם הספינה לא  הגיעה ליעדה, בעל הספינה היה פטור מהחוב. 

 

משרד הביטוח הראשון לסחורות ולטובין

במאה ה-16 הייתה  התפתחות. הייתה  שריפה גדולה בלונדון, שגם שם כבר התחיל מעבר למטענים ולאוניות. לאחר השריפה גם התחילו להקים גופים שנותנים הגנה מפני סיכוני אש. ובמאה ה-17 כבר הקימו משרדים שהתעסקו עם זה, וכבר התחילה תחרות בין המשרדים. וכך הייתה שרשרת מהמאה ה-14 ל-16, ל-17, ל-18 ועד היום. 

במאה ה-18 נוסד המשרד הראשון לביטוח סחורות וטובין. במאה ה-18 גם התחילה המהפכה התעשייתית וצץ כל הנושא של המפעלים וסיכונים בתוך המפעלים וייצור המוני. כל זה קשור למעבר של אנשים מהכפר לעיר. 

מקצועות השמאות

איך ההיסטוריה של עולם הביטוח מתקשרת לעולם השמאות? לבד שמאות רכוש יש עוד תחומים ודיסציפלינות נוספות בעולם השמאים. העיקריים הם שמאות רכוש ושמאות מקרקעין וגם על קורס ניהול פרוייקטים בבנייה

שמאות רכוש זה מקצוע שאין לו רגולציה. לכאורה, אתם יכולים לקרוא לעצמכם ממחר בבוקר שמאי רכוש. אבל יש שתי בעיות, הבעיה הראשונה, לא תדעו כלום. סתם תעשו נזק לעצמכם ולמי שאתם מטפלים בו. והדבר השני, ביום שתצטרכו לבוא  ולעמוד מול שופט, הוא ישאל, מי הסמיך אותך?

למה? אי אפשר להסתמך על ניסיון?

כמו שאתה לא יכול ללמוד מחבר רופא שילמד אותך לנתח או אם תקרא חוקים לא תהיה עורך דין. גם  לשמאות רכוש צריך הסמכה, צריך ידע. אתה צריך גם ניסיון, ו-3 הדברים הללו ביחד יבנו אותך למה שאתה צריך להיות – שמאי הרכוש. זה תחום שנוגע באמת במגוון אינסופי של דברים, של נושאים. זהו תחום ענק שמאפשר גם לקבל תיקים ולקוחות. מתוך זה מקבלים גם פרנסה, גם עניין, גם אתגר. שום מקרה לא דומה לאחר. לכל דבר יש לו את הייחודיות שלו. 

 נזקי מים

נושא שקשור וקצת שונה גם אל ההיסטוריה של עולם הביטוח הוא נזקי מים. פעם זה פיצוץ מתוך צינור פנימי, פעם זו חדירה של מי גשמים, פעם המרזב לא טופל והיה סתום, פעם פיצוץ מהשכן ליד, פעם טרקטור של העירייה בא והרים איזה משהו ופירק בלי כוונה והשפיע על איזה בית צמוד קרקע. ועוד ועוד ועוד. וזה יפה, כי זה כל הזמן מחדד לכם את המחשבה, את אופן ההסתכלות. את אופן הבדיקה. את ההבנה של המקרה. 

שם ומייל פה ונשלח לך את כל מה שצריך לדעת על
לימודי שמאות רכוש

Main website contact form

שמאות רכוש והעולם החומרי

היום אנחנו נמצאים בעולם חומרי. ואז כשקורה משהו, חלילה שלא נדע, איזה שריפה, אז הוא גובה בדרך הרבה מאוד דברים שעולים כסף. ויש הרבה מאוד מיטלטלין – דברים שהם ניידים. אלו נכנסים תחת המטריה שלנו כשמאי רכוש. זה יכול להיות דירה, זה יכול להיות מפעל, זה יכול להיות מכונות, זה יכול להיות סחורות. זה יכול להיות מלאים במחסן. 

עבודת שמאי הרכוש

כשמאי רכוש כשאתם באים לבדוק משהו, אתם צריכים להבין דבר מתוך דבר. כי אם עכשיו תגידו לאיזשהו מחסן, או יבואן וכדומה – הוא יגיד לכם “תראו, גנבו לי, אני רוצה שתעשו לי הערכת שווי על הגניבה, כדי שאני אתבע את הביטוח”. אתה שואל “מה היה לך פה?” אז הוא מביא לך רשימת מלאי.  אתם הולכים הפוך על הפוך. אתם לא בודקים מה חסר. קודם כל תתחילו לבדוק מה יש, מה נשאר. למה? 

הסיבה היא שמה שיש נותן לך איזושהי אינדיקציה אם זה תואם לרישומי המלאי שלו, אם הוא היה מסודר ברישומים שלו. יכול להיות שהוא לא מסודר. יכול להיות שגם הוא תחמן. יכול להיות שלצורכי רשומת מס וכאלה מדווח על פחות או על יותר. ובסוף כשיש צרה הוא רוצה להחזיק את המקל בשני הקצוות  – כנראה זה לא עובד. 

במקרה כזה אתה אומר לו, תביא לי רגע את הרשימות, אתה אומר שפה גנבו לך, תביא רגע, את כל מה שהיה לך. אתה מבין, ואז אתה מתחיל להיאחז בנקודות עגינה. בסוף יש דוחות לרואה חשבון ואתה הולך ואתה בודק. אתה מסתמך על נתוני אמת ועל מסמכים רשמיים. אתה לא מתבסס על מה שהוא אומר לך בעל פה. 

רק אם אין לכם נקודות אחיזה לתמיכה כנספחים בדוחות שלכם, אתם כותבים “על פי תצהיר חתום של המזמין, דווח לי כי א’, ב’, ג’, ד’. לא ניתן היה להמציא מסמכים רלוונטיים על מנת לעגן את הטיעונים”.

אם אתם מאמינים למידע שהועבר אליכם, תקפידו לציין בדוח “על פי מיטב שיפוטי המקצועי אני מעריך כי שווי הנזק או שווי הרכוש שהלך לאיבוד/נשרף/נגנב הוא…. לא הומצאו מסמכים, וחוות דעתי היא רק לערך של השווי מבלי להגיד באמת אם נגנב או לא נגנב”

ראיות נסיבתיות והונאה

עם זאת הוא יכול לתמוך את זה בדברים אחרים,  למשל יש לו 5 ממירי יס. הוא מביא הוכחה שיש לו 5 ממירים, נגנבו לו 5 טלוויזיות.

אתן דוגמה על פסק דין של בית משפט על זוג שהתלוננו שגנבו להם טלוויזיות. מגיע השמאי ואומר לו בעל הדירה “היה לי, גנבו, נכנסו, פרצו. הוא מדבר, הוא שואל שאלות” ואז גם האישה מדברת,  אומרת “אנחנו כשנפרדנו, אני עברתי לבית”. 

“הוא היה גר פה, הוא לא היה הרבה זמן בבית. הוא היה לפעמים בא לישון אצלי.  גם חזרנו באיזושהי תקופה, השלמנו, התפייסנו, אז הוא בא לישון אצלי. בדיוק כשהוא ישן אצלי, אז נכנסו לבית ופרצו”. אז השמאי אמר “מה? את לא גרה פה?”, 

מפסק הדין אתה מבין שכשהם פיצלו את הדירות כל אחד הלך לגור בבית אחר, היא לקחה גם טלוויזיות לבית שלה. ואז הוא אומר רגע גנבו לי טלוויזיות,  אותו שמאי לא היה פראייר. הוא אמר לאישה, “אני רוצה לבוא אלייך הביתה. אני רוצה עכשיו לנסוע איתך הביתה”. 

אז הוא רואה בדיוק בדיווח אותו סוני 42 אינצ’ שיש אצלה אצלה בבית. מכאן התחיל השקר להסתבך, ואף אחד לא קיבל את השקר הזה. בטח לא בית המשפט. הם גם נקנסו על כל מיני הוצאות משפט וכל מיני דברים.

האם רוב הלקוחות הם גנבים?

כשמאי רכוש אסור לנו לבוא בגישה הזו.  אנחנו כאנשי מקצוע באים נקי, flat. מבחינתנו  כולם אנשים ישרים. כולם צדיקים. כולם סרגל, לא סוטים מילימטר. יש קורסים שמלמדים את השמאים איך לקרוא שפת גוף. אנחנו לא באים מעמדה של חוקרים. צריך לפתח מיומנות תוך כדי תנועה, לזהות שמישהו עובד עליכם. זה על קצה המזלג ההיסטוריה של עולם הביטוח ושמאות רכוש. יש עוד המון ללמוד.

האמת שלימודי שמאות רכוש זה תחום ענק המכיל מגוון של מסלולי לימוד, החל מקורס הערכת אומנות ועתיקות ועד לשמאות רכוש וחקלאות, עד מומחה לבית משפט וללא צורך בהסמכה ממשלתית כל שהיא.

השכר של שמאי רכוש משתנה וזה תלוי מאוד בהיקף תעודות ההסמכה שיש לכם.

אצלנו באפיק אונליין אתם מקבלים 5 תעודות הסמכה במסלול אחד, וגם המחירים באונליין משתלמים – שזה מטורף, והכל באונליין.

אז אם שאלתם את עצמכם האם כדאי ללמוד את התחום, אז ברור שכן, בין היתר מאחר וזה מקצוע מבוקש, שקל יחסית למצוא בו התמחות , ויש חוסר של שמאי רכוש וחקלאות בישראל ולכן שמאי רכוש דרושים בכל חלקי הארץ ואלו הסיבות האמיתיות ללמוד שמאות רכוש וחקלאות.

לגבי תנאי הקבלה ללימודי שמאות רכוש – זה פה. , וגם אפשר לקרוא איך למצוא עבודה כשמאי רכוש מפה.

תחום שמאות הרכוש מעניין אותך? מקליקים, ממלאים פרטים ומתחילים מיד – כל תעודת הסמכה וההכשרות ב 100% אונליין! כולל מבחנים ותרגולים. 

כתבות נוספות שיעניינו אותך

שיתוף

שלחו לנו הודעה

Main website contact form

פוסטים נוספים

חיפוש

מדריך להסבה מקצועית למייל,
מתאים?

Main website contact form

ההכשרה המקיפה בישראל

100% אונליין
5 תעודות מקצוע

לקבלת המדריך למייל:

Main website contact form
ליצירת קשר לחץ כאן

צור קשר

יש לך שאלות? צריך עזרה? מנהלי שירות הלקוחות שלנו ישמחו לענות לך על כל שאלה - הכנס את הפרטים שלך ואנו ניצור איתך קשר במהירות

Main website contact form