אפיקשוק ההון וקריפטומטבעות דיגיטליים

סערה בשוק הקריפטו: האם קרנות גידור מהונג קונג אחראיות לקריסת הביטקוין?

סערה בשוק הקריפטו: האם קרנות גידור מהונג קונג אחראיות לקריסת הביטקוין?

ביטקוין חווה ירידה דרמטית ל-60,000 דולר ולאחר מכן התאוששות ל-71,500 דולר. תיאוריה מציעה שקרנות גידור מהונג קונג אחראיות לקריסה, אך אין לכך אישור רשמי.

09/02/26 (כ״ב שבט תשפ״ו) |
Afik Avatar
מערכת אפיק
סערה בשוק הקריפטו: האם קרנות גידור מהונג קונג אחראיות לקריסת הביטקוין?

האזנה לכתבה:

00:00 / 00:00
1.0x
מהירות קריאה
סערה בשוק הקריפטו: האם קרנות גידור מהונג קונג אחראיות לקריסת הביטקוין?   מטבעות דיגיטליים

התנודות בביטקוין

ביטקוין, המטבע הדיגיטלי המוביל, חווה בשבוע האחרון שינויים משמעותיים בערכו. תחילה ירד המטבע ל-60,000 דולר, אך התאזן במהירות וחזר לערכו הנוכחי של 71,500 דולר. התנודות הקיצוניות הללו מעלות שאלות רבות בקרב משקיעים ואנליסטים, אשר מנסים להבין את הגורמים מאחורי השינויים הדרמטיים הללו.

הירידה האחרונה במחירו של הביטקוין מייצגת ירידה של כ-50% מהשיא ההיסטורי של 127,000 דולר שנרשם באוקטובר 2025. התנודות הללו מלוות בהפסדים משמעותיים בשוק, כאשר קרנות הסל על הביטקוין רשמו יציאות נטו של 1.25 מיליארד דולר בשלושה ימים בלבד. הירידה במחיר גרמה לנזילות פוזיציות בשווי של 1.1 מיליארד דולר, מה שהוסיף למורכבות המצב.

בזמן שהתנודות בשוק ממשיכות, אתריום נסחר במחיר של 2,100 דולר, מה שמצביע על כך שגם מטבעות דיגיטליים אחרים חווים השפעה מסוימת מהשינוי במחיר הביטקוין. השפעות אלו מעוררות עניין רב בקרב שחקנים בשוק, שמבקשים להבין את גורמי השורש לשינויים ולפעול בהתאם.

קרנות גידור מהונג קונג במרכז

תיאוריה מעניינת שצוברת תאוצה מתמקדת בקרנות גידור מהונג קונג כמניע פוטנציאלי לירידה במחיר הביטקוין. פרקר וייט, סוחר מניות ומנהל תפעול בחברת DeFi Development Corporation, פירט את התיאוריה הזו בפוסט מפורט. לטענתו, הקרנות הללו החזיקו אופציות CALL על קרן הסל IBIT של בלאקרוק. הן השתמשו במנגנון 'Yen carry trade' למימון הפוזיציות הממונפות שלהן.

לפי וייט, הקרנות לווה מהבנקים בסין ין יפני לרכישת האופציות. כאשר הין היפני התייקר, עלויות המימון של הקרנות עלו, מה שאילץ אותן לסגור את הפוזיציות בהפסד. בנוסף, הקרנות ניסו לגדר את עצמן על ידי יצירת חשיפה למתכת הכסף, שגם היא חוותה ירידות משמעותיות לאחרונה.

השילוב של גורמים אלו יצר סערה מושלמת בשוק. הקרנות נאלצו למכור מניות IBIT בכפייה, מה שתרם לירידה הדרמטית במחיר הביטקוין. הסיבה לכך שהתיאוריה לא הגיעה מוקדם יותר לתודעת הקהל היא שהקרנות מהונג קונג פעלו בעיקר בקרנות סל ולא היו חלק מהאקוסיסטם המסורתי של הקריפטו.

תגובות לתיאוריה

חסיב קוורשי, משקיע הון סיכון בעולם הקריפטו, הגיב לתיאוריה וציין שהיא נשמעת סבירה. עם זאת, הוא הדגיש כי ייתכן שיידרשו חודשים עד שדיווחים רגולטוריים יוכלו לאשר או להפריך אותה. קוורשי ציין גם שלעיתים שחקני קריפטו מרכזיים יכולים להתפוצץ מבלי שמישהו אי פעם יגלה את זהותם.

במקביל, בפלטפורמת פולימרקט נפתח סקר שבו משתתפים מהמרים איזו קרן גידור היא האשמה בקריסת הביטקוין. תיאוריה נוספת שתומכת בגרסת הונג קונג היא החלטת בורסת הנאסדק להסיר מגבלות על מסחר באופציות ביטקוין, מה שהגדיל את היקף המסחר באופציות על קרנות הסל.

חשוב לציין כי ההיסטוריה מראה שקריסות גדולות של ביטקוין נגרמות ממספר גורמים במקביל, ולא מאירוע בודד. לכן, השוק עדיין מנסה להבין את כלל הגורמים שהובילו לירידה האחרונה במחיר הביטקוין.

סערה בשוק הקריפטו: האם קרנות גידור מהונג קונג אחראיות לקריסת הביטקוין?   מטבעות דיגיטליים

השפעות על קרנות הסל

קרן הסל IBIT של בלאקרוק רשמה את היום הגרוע ביותר שלה מאז ההשקה בינואר 2024. הקרן חוותה ירידה של כ-13% ביום חמישי, ויציאות של 548.7 מיליון דולר בימים רביעי וחמישי. עם זאת, ביום שישי זרמו 231.6 מיליון דולר חזרה ל-IBIT, והקרן התאוששה בכ-10%.

בסך הכל, תשע קרנות סל אמריקאיות רשמו זרימות של 330.7 מיליון דולר ביום שישי, לאחר שלושה ימים של יציאות בהיקף של 1.25 מיליארד דולר. התנודות הללו משקפות את חוסר היציבות הכללי בשוק הקריפטו, ומדגישות את האתגרים שעומדים בפני משקיעים ומנהלי קרנות.

ההשפעה של הירידה במחיר הביטקוין על קרנות הסל מעלה שאלות לגבי ההתאוששות העתידית של המטבע הדיגיטלי. משקיעים רבים תוהים האם השוק יחזור לרמותיו הקודמות, או שמא מדובר בשינוי ארוך טווח.

תחזיות לעתיד

למרות ההתאוששות המהירה, סוחרים ואנליסטים מזהירים כי ייתכן שמחיר הביטקוין טרם מצא את תחתית. קית' אלן, שותף מייסד של Material Indicators, הזהיר כי 'הבסיס של הביטקוין עוד לא נמצא'. לדבריו, אין כל עדות לכך ש'השוק חזר למסלול'.

לעומת זאת, נתוני CryptoQuant מראים כי משקיעים אמריקאים ממשיכים לקנות ביטקוין. פרמיה חיובית בקוינבייס מעידה על כך שמשקיעים רואים אפשרות להתאוששות המחיר. גם קרן ה-SAFU של בינאנס רכשה 3,600 מטבעות ביטקוין, מה שמצביע על אמון מסוים בשוק.

למרות התחזיות הפסימיות, חלק מהסוחרים מצביעים על פערים בשוק החוזים העתידיים כיעדים פוטנציאליים לעלייה. אנליסטים מצפים כי הפערים ייסגרו בקרוב, מה שעשוי להוביל לעלייה נוספת במחיר הביטקוין.

סיכום ומסקנות

הירידות האחרונות במחיר הביטקוין משקפות את חוסר היציבות הכללי בשוק הקריפטו. התיאוריה על קרנות הגידור מהונג קונג מציעה הסבר אפשרי לתנודות, אך אין לכך אישור רשמי. עם זאת, השוק ממשיך לעקוב אחרי ההתפתחויות ולנסות להבין את הגורמים המלאים לשינויים.

חשוב למשקיעים להיות מודעים לאפשרות של תנודות נוספות במחיר הביטקוין ובשוק הקריפטו בכלל. יש לבחון את הגורמים המשפיעים על המחיר ולנסות לגדר את הסיכונים בהתאם. השוק עשוי להמשיך לחוות שינויים, ולכן יש להיות ערוכים למגוון תרחישים אפשריים.

בסופו של דבר, השוק עשוי להתייצב ולהתאושש, אך ייתכן שיידרשו לכך זמן ומאמץ. משקיעים צריכים לפעול בזהירות, ולהיות מודעים לכל הגורמים המשפיעים על השוק כדי לקבל החלטות מושכלות.

הקריירה החדשה שלך מעבר לפינה!

כתבות באותו נושא

השקעות קריפטו: ארגז כלים להצלחה בשנת 2026

19/01/26 (א׳ שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

השלכות הסגרה בעידן הדיגיטלי: המקרה של אלכסנדר בלוק

01/02/26 (י״ד שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

שוק הקריפטו בירידות: ניתוח ומבט לעתיד

01/02/26 (ט״ו שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

עלייתו של Binance Coin: מגמות, תחזיות ואסטרטגיות

15/01/26 (כ״ז טבת תשפ״ו) | מערכת אפיק

מגמות מעורבות בבורסת תל אביב: הבנה והמלצות

09/02/26 (כ״ב שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

השקעות חכמות: מטבעות קריפטוגרפיים עם פוטנציאל לשנת 2026

06/01/26 (י״ז טבת תשפ״ו) | מערכת אפיק

ריפל XRP: מגמות עדכניות ותחזיות לעתיד הקרוב

19/01/26 (א׳ שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

האם הביטקוין יצליח לפרוץ את רמת ההתנגדות?

14/01/26 (כ״ו טבת תשפ״ו) | מערכת אפיק

פרשת הרצת מניות אי.די.בי: תובנות והשלכות על השוק

04/02/26 (י״ז שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

כיצד הבנק המרכזי של איראן משתמש בקריפטו לייצוב כלכלי

25/01/26 (ז׳ שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

השקעות קטנות למתחילים | איך להשקיע החל מ 1000 שקל בעסקאות מניבות לצעירים? – מכללת אפיק

21/08/22 (כ״ד אלול תשפ״ב) | יעקב חזן

שיתופי פעולה חדשים ושינויים כלכליים: מגמות בשוק ההון ובתחום הטכנולוגיה

07/01/26 (י״ח טבת תשפ״ו) | מערכת אפיק
wheelchair-ramp
©2026 כל הזכויות שמורות לאפיק.