וול סטריט מזנקת: איומי טראמפ על איראן מעלים את מחירי הנפט והביטקוין
בוול סטריט נחתם יום המסחר בצבע ירוק, תוך תנודתיות עזה לאורך כל שעות המסחר. המשקיעים תמרנו בין אופטימיות זהירה לחששות כבדים, כשהם תולים תקוות במאמצי הדיפלומטיה האמריקאית להביא לסיום העימות מול איראן.


האזנה לכתבה:


ארבעה ימי עליות רצופים – הרצף הארוך מאז ינואר
בסיכום יומי, הנאסד"ק עלה 0.5%, ה-S&P 500 טיפס ב-0.4%, והדאו ג'ונס התחזק ב-0.3%. עבור ה-S&P 500 והנאסד"ק מדובר ברצף של ארבעה ימי עליות רצופים – הארוך ביותר שנרשם מאז ינואר.
מרבית הסקטורים ב-S&P 500 ננעלו בעליות, בהובלת מגזרי האנרגיה, הפיננסים והצריכה המחזורית שרשמו עליות של 0.6% עד 0.8%. לעומתם, המגזרים הדפנסיביים – בריאות, חומרי גלם ותשתיות – ירדו כ-0.4%, מה שמעיד על נכונות מסוימת של המשקיעים לקחת סיכונים למרות אי-הוודאות.
"אפשר להשמיד את איראן בלילה אחד"
הדרמה המרכזית התחוללה ברקע המסחר. טראמפ שלח במסיבת עיתונאים סוערת מסר מאיים במיוחד כלפי טהרן: ציין כי ניתן להשמיד את איראן בלילה אחד, ואיים כי אם לא תושג עסקה בקרוב – ארה"ב לא תהסס לתקוף תשתיות קריטיות ותחנות כוח. במקביל לאיומים, הנשיא ציין כי המשא ומתן "מתנהל טוב" – שילוב שיצר בלבול ותנודתיות חדה בשווקים.
הנפט והביטקוין מגיבים
ההצהרות השפיעו ישירות על שוק האנרגיה. מחירי הנפט זינקו עד 1%, כאשר חבית ברנט נסחרה סביב 110 דולר וחבית WTI הגיעה לכ-112 דולר.
גם שוק המטבעות הדיגיטליים הראה סימני התאוששות – הביטקוין טיפס ביותר מ-3% ונסחר קרוב לרף ה-70 אלף דולר. מניות הקשורות לתעשייה כמו קוינבייס וסטרטג'י נהנו מהמומנטום וסיימו את היום בעליות.
הבהרה: המידע בכתבה מובא לצורכי ידע כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ השקעות, שיווק השקעות או המלצה לפעולה.



הקריירה החדשה שלך מעבר לפינה!


































