אפיקמימון ופיננסים

השפעת ההנהלה החדשה על צמיחת שניב תעשיות נייר

השפעת ההנהלה החדשה על צמיחת שניב תעשיות נייר

קרן מנור רכשה את השליטה בשניב תעשיות נייר, ואילו קרן ברוש הפכה לבעלת עניין. הציפייה היא לשיפור הצמיחה העסקית באמצעות מיזוגים ורכישות.

09/02/26 (כ״ב שבט תשפ״ו) |
Afik Avatar
מערכת אפיק
השפעת ההנהלה החדשה על צמיחת שניב תעשיות נייר

האזנה לכתבה:

00:00 / 00:00
1.0x
מהירות קריאה
השפעת ההנהלה החדשה על צמיחת שניב תעשיות נייר   כללי

רכישת השליטה בשניב

קרן ההשקעות מנור אוורגרין סיימה מהלך לרכישת מניות השליטה בשניב תעשיות נייר. הרכישה כוללת את חלקם של אברהם ואילנה ברנט, שנפרדו מהמניות לאחר כ-35 שנים. קרן ברוש הפכה גם היא לבעלת עניין בחברה.

קרן ברוש, המנוהלת על ידי אמיר אפרתי, רכשה 2% ממניות שניב בסכום של 8 מיליון שקל. כך, היא מחזיקה כעת ב-6.5% ממניות החברה, ומצטרפת לבעלי השליטה החדשה מנור (41%), קיבוץ סאסא (24%) והמנכ"ל פסח ברנט (7%).

השוק מעריך כי תחת הבעלות החדשה, שניב עשויה להתרחב במיזוגים ורכישות. בעבר, שניב הרחיבה את סל מוצריה והגדילה את נתחי השוק שלה. השוק רואה בכך פוטנציאל צמיחה משמעותי.

הכניסה של קרן ברוש

המעורבות של קרן ברוש בשניב מעט מפתיעה, לאור העובדה שהיא פועלת כקרן אקטיביסטית. בשנה האחרונה, הקרן ניהלה מאבקים מתוקשרים בחברות מקומיות ובינלאומיות. לדוגמה, הקרן דרשה מקבוצת עזריאלי להעלות את התמורה בעסקת הרכישה של צמח המרמן.

למרות פעילותה האקטיביסטית, ההערכות הן כי קרן ברוש לא תנסה להשפיע כעת על ניהול שניב. במקום זאת, היא צפויה לתמוך במהלכים שמנור מתכננת לקדם. המהלכים אלו עשויים לכלול מיזוגים ורכישות, תוך מיקוד תחומי הפעילות של החברה.

המעורבות של קרן ברוש יכולה להוות חיזוק משמעותי לשניב, במיוחד לאור הרזומה שלה בתחום ההשקעות האקטיביסטיות. הקרן עשויה לסייע להאיץ את הצמיחה העתידית של החברה.

מכירת פעילויות נדל"ן

במקביל להודעה על מכירת השליטה, שניב דיווחה גם על מכירת 51% מפעילות הנדל"ן שלה לקרן הריט מניבים. העסקה בוצעה תמורת כ-56 מיליון שקל. שניב נדל"ן מחזיקה בקרקעות בהיקף של 54 דונם באופקים ודלתון, עליהן מבני לוגיסטיקה ותעשייה.

המכירה נועדה לתמוך במאזן של שניב ולאפשר מיקוד בעסקי הליבה שלה. החברה מצפה להכיר ברווח לאחר מס של כ-7 מיליון שקל בעקבות המכירה, עם תזרים מזומנים נטו צפוי של כ-47 מיליון שקל.

המכירה גם מאפשרת לשניב להתמקד בעסקי הנייר והניקיון שלה, ולהשקיע במיזוגים ורכישות בתחומים אלו. מדובר במהלך שמטרתו לחזק את עמדתה של החברה בשוק.

השפעת ההנהלה החדשה על צמיחת שניב תעשיות נייר   כללי

רקע היסטורי של שניב

שניב נוסדה בסוף שנות ה-80 על ידי יזהר שיף, שהקים מפעל לייצור נייר לשימוש ביתי באופקים. שיף חבר ביהלומן אברהם ברנט ואשתו אילנה, וכן לחברת סנו של משפחת לנדסברג. בשנת 1995, שניב הונפקה בבורסה בת"א.

בשנות האלפיים התגלע סכסוך בין ברנט לסנו, שהוביל להחלטת סנו להקטין את היקף הרכישות משניב. לבסוף, בשנת 2008, נחתמה פשרה שבמסגרתה ברנט ולקס רכשו את חלקה של סנו.

מאז, ברנט ובניו היו בעלי השליטה בשניב. בשבוע שעבר, הם השלימו אקזיט מרשים, כאשר מכרו את מניותיהם לקרן מנור תמורת 178 מיליון שקל.

השפעת המיזוגים והרכישות

בכדי להמשיך להתרחב, שניב מתכננת לבצע מיזוגים ורכישות נוספות תחת ההנהלה החדשה. השוק מעריך כי מהלכים אלו יכולים להוביל לצמיחה משמעותית עבור החברה.

הצלחת המיזוגים והרכישות תלויה ביכולת של שניב לשלב את החברות הנרכשות באופן חלק ולמצוא סינרגיה בתחומי הפעילות. ההנהלה החדשה מתכננת לבצע תהליך זה בזהירות ובמקצועיות.

אם המהלכים יצליחו, שניב יכולה להגדיל את נתח השוק שלה ולהוות שחקן מרכזי בתעשיית הנייר והניקיון.

האתגרים בשוק התעשייתי

שניב פועלת בשוק תחרותי, בו קיים לחץ מתמיד לשפר את היעילות ולהפחית עלויות. המהלכים האסטרטגיים של החברה נועדו להתמודד עם אתגרים אלו.

החברה מתכננת להשקיע בטכנולוגיות חדשות ובשיפור תהליכי הייצור, כדי להעלות את הרווחיות ולשפר את התחרותיות. המיזוגים והרכישות הם חלק מהאסטרטגיה הכוללת להעצמת הכוח התחרותי של שניב.

עם זאת, הצלחת המהלכים תלויה גם במצב הכלכלה הכללית ובשינויים בשוק הגלובלי. החברה עוקבת אחרי ההתפתחויות ומוכנה להתאים את האסטרטגיה בהתאם.

פרספקטיבות לעתיד

השוק רואה פוטנציאל רב בצמיחה של שניב תחת ההנהלה החדשה. המהלכים האסטרטגיים שננקטים נועדו להבטיח את ההצלחה העתידית של החברה.

החברה מתכננת להרחיב את סל המוצרים שלה ולחדור לשווקים חדשים, במטרה להגדיל את ההכנסות ולהבטיח את המשך הצמיחה. המיזוגים והרכישות הם חלק מהתוכנית הכוללת להרחבת הפעילות.

השוק עוקב בעניין אחרי ההתפתחויות בשניב, וצופה לראות כיצד המהלכים האסטרטגיים יתבצעו בפועל. ההצלחה של החברה תלויה ביכולת לנהל את המיזוגים והרכישות בצורה מוצלחת ולהתאים את האסטרטגיה לשינויים בשוק.

הקיבוץ סאסא והעתיד

בשלב זה, קיבוץ סאסא, המחזיק בכרבע ממניות שניב, נשאר בעל מניות מרכזי. בשנת 2017, הקיבוץ מיזג לתוך שניב את יצרנית מוצרי הניקיון סאסאטק.

הקיבוץ ממשיך לעקוב אחר המהלכים של שניב תחת ההנהלה החדשה, ומקווה לראות את החברה ממשיכה להתפתח ולצמוח. השותפות עם שניב מאפשרת לקיבוץ לשמור על מעורבות בתחום התעשייה.

כחלק מהאסטרטגיה הכוללת, קיבוץ סאסא מתכנן להמשיך לתמוך בשניב ולסייע לה להמשיך במסלול הצמיחה שלה.

מסקנות וצעדים מעשיים

לסיכום, רכישת השליטה בשניב על ידי קרן מנור והמעורבות של קרן ברוש מצביעות על פוטנציאל צמיחה משמעותי. המהלכים האסטרטגיים שמתוכננים נועדו להבטיח את הצלחת החברה בטווח הארוך.

החברה מתכננת לבצע מיזוגים ורכישות נוספות, ולהתמקד בהרחבת סל המוצרים והגדלת נתח השוק. חשוב לעקוב אחרי ההתפתחויות בשוק ולהתאים את האסטרטגיה בהתאם לשינויים.

המיזוגים והרכישות הם חלק מהתוכנית הכוללת להעצמת הכוח התחרותי של שניב, ולשפר את המיקום שלה בשוק. החברה מתכוונת לפעול בזהירות ובמקצועיות כדי להבטיח את הצלחת המהלכים המתוכננים.

הקריירה החדשה שלך מעבר לפינה!

כתבות באותו נושא

ניתוח העמלות הבנקאיות בישראל: מגמות, אתגרים והזדמנויות

01/02/26 (י״ד שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

תחרות מסחר מדומה: הזדמנות ללמידה והתנסות בשוק פיננסי ללא סיכון

28/01/26 (י׳ שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

אסטרטגיות מסחר יומי: המדריך המקיף למסחר מוצלח

11/08/24 (ח׳ אלול תשפ״ד) | רוני מנשה

השפעת הבינה המלאכותית על שוק ההון: הזדמנויות ואתגרים

23/12/25 (ג׳ טבת תשפ״ו) | מערכת אפיק

הצלחה עם סיכון: הנפקת אג"ח של קבוצת גבאי

28/12/25 (ח׳ טבת תשפ״ו) | מערכת אפיק

לימודי מסחר בבורסה יתרונות המסחר הדיגיטלי בישראל ובעולם – 5 סיבות – מכללת אפיק

13/04/16 (ה׳ אייר תשע״ו) | מערכת אפיק

שוק ההון. לא מה שחשבתם

20/07/15 (ד׳ אלול תשע״ה) | רוני מנשה

מינויו של קווין וורש כיו"ר הבנק המרכזי: עידן חדש של מדיניות כלכלית בארצות הברית

16/02/26 (כ״ט שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

מיליונר בגיל 18

10/02/20 (ט״ו שבט תש״פ) | מערכת אפיק

השפעת שינויים במדדים כלכליים על השקעות ותחזיות עתידיות

19/01/26 (א׳ שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

האתגרים הכלכליים והשפעתם על תיקי השקעות בעידן הגלובלי

25/02/26 (ח׳ ניסן תשפ״ו) | מערכת אפיק

הזהב כעוגן בים כלכלי סוער: עליות מחירים ותחזיות להמשך

28/12/25 (ח׳ טבת תשפ״ו) | מערכת אפיק

הערים העשירות בעולם: טוקיו, ניו יורק ועוד

22/01/26 (ד׳ שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

מהפכה פיננסית בחינוך: תוכנית חדשה בבתי הספר

23/02/26 (ו׳ ניסן תשפ״ו) | מערכת אפיק

מגמת הגיוסים הבינלאומיים של הבנקים הישראליים

25/01/26 (ז׳ שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

בנק לאומי מעריך שבנק ישראל יחכה עם הפחתת הריבית לעת זו

24/12/23 (י״ב טבת תשפ״ד) | רוני מנשה

עליות מתונות במדד המחירים לצרכן: תחזיות והשפעות

15/02/26 (כ״ח שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

השפעת שינויים כלכליים על השוק המקומי והגלובלי

16/02/26 (כ״ט שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

אלי קאופמן – מנכ"ל מכללת אפיק – כתבה מה 17.9.2015

21/09/15 (ח׳ תשרי תשע״ו) | מערכת אפיק

המיליונרים החדשים – כתבה בערוץ 2

29/03/20 (ה׳ אייר תש״פ) | מערכת אפיק
wheelchair-ramp
©2026 כל הזכויות שמורות לאפיק.