הפסקת האש בין ארה"ב לאיראן: בורסות אסיה מזנקות, הנפט צונח מתחת ל-100 דולר
הכרזת טראמפ על הפסקת אש של שבועיים בין ארה"ב וישראל לאיראן – בכפוף לפתיחת מצר הורמוז – הציתה גל עליות חד בשווקים הפיננסיים ברחבי אסיה, ושלחה את מחירי הנפט לנפילה החדה ביותר מזה שנים.


האזנה לכתבה:


אסיה מזנקת – הניקיי עולה 5.5%, הקוספי קופץ 7%
בורסות אסיה פתחו את המסחר בעליות דרמטיות. הניקיי היפני זינק ביותר מ-5.5%, הקוספי הקוריאני טס בכ-7%, הבורסה בהונג קונג קפצה כ-3%, שנזן עלתה כ-4.5%, ושאנגחאי הוסיפה כ-2.5% לערכה. מדובר באחד ימי העליות החדים ביותר בבורסות אסיה מזה חודשים.
גם החוזים העתידיים על וול סטריט נצבעו ירוק בוהק: החוזים על דאו ג'ונס עולים כ-2.4%, S&P 500 מוסיף כ-2.7%, והחוזים על נאסד"ק זינקו ביותר מ-3.4%.
הנפט מתחת ל-100 דולר – ירידה של למעלה מ-15%
ההודעה על הפסקת האש הורגשה מיידית בשוק האנרגיה. מחיר חבית נפט גולמי צנח ביותר מ-15% ועומד על כ-95 דולר – לאחר שאתמול הגיע ל-115 דולר. חבית ברנט נפלה כ-14% לרמה של פחות מ-94 דולר. הנפילה מגיעה על רקע ציפיות לפתיחה מחודשת של מצר הורמוז – שדרכו עובר כחמישית מאספקת הנפט העולמית – שנסגר במהלך העימות.
זהב, קריפטו ואג"ח – התמונה המלאה
הזהב המשיך לעלות ומחיר אונקיה הגיע לכ-4,850 דולר – עלייה של כ-2.5%. שוק הקריפטו הגיב אף הוא בחיוב: הביטקוין זינק כ-4.7% לרמה של 71,795 דולר, והאתריום קפץ כ-6.5% לכ-2,241 דולר. בשוק האג"ח האמריקאי נרשמה ירידה בתשואות – התשואה לשנתיים עומדת על 3.72% והתשואה ל-10 שנים ירדה ל-2.53%.
הרקע: לילה של מתח לפני ההכרזה
אמש, בוול סטריט, נע המסחר בין תקווה לייאוש – בהמתנה לתום הדד-ליין שהציב טראמפ לאיראן. הדאו ג'ונס ננעל בירידה קלה של כ-0.2%, בעוד S&P 500 ונאסד"ק עלו בכ-0.1% בלבד. ההכרזה בשעות הלילה שינתה את התמונה לחלוטין ופתחה את הבוקר עם אווירה שונה לגמרי בשווקים.



הקריירה החדשה שלך מעבר לפינה!






























