מהי כריית ביטקוין, איך כורים ביטקוין, כריית קריפטו וגם: האם כדאי לכרות ביטקוין ומטבעות דיגיטליים
כריית ביטקוין וכריית קריית קריפטו היא הדרך שבה יוצרים מטבעות ביטקוין וקריפטו.
הטמנת המטבעות נעשית באמצעות חידות מתמטיות שצריך לפענח. במאמר זה נסביר איך כורים ביטקוין וגם האם כדאי לכרות ביטקוין ומטבעות דיגיטליין.
ה-difficulty, כמו שהסברנו במאמרים קודמים, הוא הקושי לפענח את חידת הביטקוין. זה נקבע בהתאם לכמות הכורים שמחוברים לרשת, בהתאם לכוח כריית קריפטו כשכולם תורמים. אנחנו רואים כמה כוח כרייה מחובר בכל זמן נתון.
אפשר לדמות את זה לכמה עובדים יש בחברה באותו זמן, ואז אם יש לנו הרבה עובדים בחברה, אז יאללה בוא נעמיס עליהם, אנחנו רוצים שהעבודה תסתיים ב-10 דקות.
עם זאת, פלטפורמת בלוקצ’יין זו תוכנה שהיא מזהה כמה כורי קריפטו וביטקויין יש בזמן נתון ואז היא קובעת את ה- cost – המחיר.
שם ומייל פה ונשלח לך מיני קורס ופרטים, מתאים?
אנחנו יודעים שאנחנו אמורים לסיים את העבודה ב-10 דקות – זמן הפענוח של החידה. אנחנו אומרים אוקיי, אם יש לנו יותר מדי עובדים אנחנו צריכים לתת עבודה יותר קשה. אז התוכנה נותנת להם יותר אפסים בחידה להשלים.
זה בעצם מעלה את קושי כריית קריפטו וכריית ביטקויין, ובסוף הכורה בא ואומר, תקשיב, זה הקוד הסודי.
מה זה הקוד הסודי? זה ה-nouns הזה שהסברנו עליו במאמרים קודמים. הוא מתלווה לבלוקים.
ניקח בלוק לדוגמה, למשל נוצר לפני 33 דקות, אנחנו נרד למטה ואנחנו נראה את ה- hash. רואים את הכתובת hash עם כל האפסים לפני זה. זה מספר האפסים וזה הקוד שאליו הוא היה אמור להגיע. הוא הוסיף את האפסים. ואמור להיות לנו כתוב שם nouns.
אתם תראו את כל המידע שהיה לו בתוך הבלוקים, כל המידע שהיה לו בתוך הבלוקים כתוב שם. המשתמש הכניס לפונקציית hash, אמרו לו תגיע לכתובת הזאת. אבל אתה צריך להוסיף לזה את כל האפסים לפני זה. וכל האפסים לפני זה, תנסה. והכורה הוסיף את המספר הזה והגיע לקוד שאמור להיות.
למה נועדו חידות הביטקוין?
חידות הביטקוין נועדו לשני דברים
: א. בשביל להוסיף עוד ביטקוין.
ב. כדי לאבטח את המערכת של כריית הביטקוין והסחר.
זה מנגנון לאבטח את כל הדבר הזה שנקרא בלוקצ’יין וכל ההעברות במערכת כדי שלא יבוא איזה מישהו ויגיד, חבר’ה יאללה אני עכשיו אייצר ביטקוין. הנה ייצרתי ביטקוין. אז כדי שזה לא יקרה, ויהיה באמת מה שנקרא Proof of work, הוכחת עבודה, אני באמת אעבוד תמורת התגמול שאני אקבל. אז הם אמרו, אוקי, רוצה לקבל כסף? מעולה. בוא תעבוד בשביל זה. איך תעבוד? תנסה לפצח את החידה ובמקביל תתרום לנו להעברות האלה. תתמוך ברשת שלנו.
איך החידות תורמות לכריית ביטקוין וכריית קריפטו?
החידות תורמות לאבטח את המערכת הזאת שנקראת ביטקוין. כי אם עכשיו מישהו רוצה לפרוץ למערכת הזאת, הוא צריך למצוא את החידה הזאת. וזה לא כזה מהר. עכשיו לא רק שהוא צריך למצוא את החידה הזאת. הוא צריך לשנות את כל ההיסטוריה של כל הבלוקים שהיו עד עכשיו.
ככל שיש לנו יותר בלוקים הקושי לפרוץ את זה הולך וגדל. זאת אומרת, ככל שיש יותר בלוקים המערכת יותר ויותר מאובטחת. אם מישהו ירצה לפרוץ את כל ההיסטוריה, הוא צריך כוח מחשוב שכנראה זה חצי מהעולם צריך ביחד לנסות לפרוץ את הדבר הזה וזה כמעט בלתי אפשרי.
איך עובדת כריית ביטקוין ואיך זה קשור להעברה
הכורים עובדים למעשה רק על משהו שהתחיל לפני פחות מ-10 דקות, משהו חדש. אם עשיתם עכשיו עסקה, לא בהכרח היא תופיע בבלוק הקרוב. אם אני עכשיו רוצה להעביר כסף למישהו, העסקה נכנסת לעסקאות בהמתנה. יש איקס עסקאות שייכנסו לבלוק הראשון, ואם העסקה שלי לא נכנסה, אז היא תיכנס בבלוק הבא, או בבלוק הבא שאחריו.
בינתיים מחכים שהעסקה תתרחש, וזה דבר שתלוי בגודל העמלה. הכורים מעדיפים להרוויח כמה שיותר. והמערכת מתמחרת את זה ככה, שככל שהעמלה יותר גבוהה אז הם יקבלו עדיפות. אם אתה רוצה שההעברה שלך תתבצע מהר, אז אתה תוסיף עוד טיפה עמלה, ואז ההעברה תתבצע. וזה תלוי בכמה העברות יש.
ההבדל בין כריית ביטקוין להעברה
אבל אתם לא תשנו את הקוד. אתם תקבל עדיפות על חשבון אלה שניסו לפני זה להיכנס. לדוגמה אם העברת לפני חצי שנה 0.0001 ביטקוין. ההעברה הזאת יכולה לקחת חודשיים. כי אין לה עדיפות. היא נכנסת כל פעם אחרונה בסדר העדיפויות. עד שלא יהיה לחץ לכורים ואז הם יגידו יאללה תכניס את העסקה הקטנה הזאת, יאללה בוא ניתן לה לעבור כביכול.
למשל אני לחצתי פקודה, מעביר ביטקוין . העסקה נכנסת לעסקאות בהמתנה, הכורים ניגשים לעסקה ומחליטים אם לקבל אותה. הם לא חייבים לקבל אותה, אם הם רואים עסקה אחרת של 20 ביטקוין, אומרים או יש פה מישהו שמן, אני אעביר קודם אותו.
אבל אתה לא תחכה בדרך כלל חודשיים לעסקה אם העברת סכום סביר של ביטקוינים, בדרך כלל, זה גם תלוי בכמה העברות יש לך בכל זמן, כי אם עכשיו כל העולם מעביר ביטקוין זה לוקח זמן.
העברת ביטקוין אינה מסחר
חשוב לציין שזה לא מסחר. כשאתה עושה העברה זה לא נקרא מסחר. זו קנייה. אני מעביר לך את הביטקוין. אני מפריד את העניין של מסחר בבורסה למסחר בין אנשים. אתה מדבר פה על מסחר בין אנשים ועל ביצוע של העברה או טרנסאקציה. ואם אני מעביר אליך ביטקוין, אז לא בהכרח הוא ייכרה תוך 10 דקות. יכול להיות שזה יהיה קצת יותר. אתה לא כורה אותו.
הכורים צריכים לאמת את זה. הם אומרים, מעולה, אתה רוצה להעביר? חכה. תן לי לבדוק שאתה לא עובר פה על כל החוקים. בוא נראה שאתה באמת מעביר ביטקוין. בוא ניכנס להיסטוריה של הבן אדם ונראה שהוא באמת מעביר ביטקוין, שהוא קיבל פעם ביטקוין, שהוא בכלל יכול להעביר אותו.
בוא נבדוק עוד אלף ואחד דברים ואז אני אפצח את החידה המסובכת. אבל הכורים יכולים להחליט למי הם נותנים עדיפות לעבור קודם. ככל שיהיו יותר עסקאות שירצו להעביר. זה חיסרון של הביטקוין, חד משמעית. יש לו איקס טרנסאקציות שיכולות לעבור בשנייה. אם באותו רגע אנשים ירצו להעביר יותר עסקאות, יהיו יותר עסקאות שירצו לעבור, אז הם לא ייכנסו לבלוק הבא.
זה החיסרון של הביטקוין. בגלל זה יש כל מיני פתרונות של מטבעות אחרים, שמציעים להגדיל את גודל הבלוק, או להקטין את הזמן של כל בלוק במקום 10 דקות בלוק, אז זה 2 וחצי דקות לכל בלוק. וכו’. ועדיין אנשים אומרים אני מעדיף את הביטקוין כי הוא הראשון בתחום, ועל כל היתרונות והחסרונות שלו אני מוכן להשתמש בו.
אז האם כדאי לכרות ביטקוין לכרות קריפטו ומטבעות דיגיטליים?
היום יש הרבה מטבעות דיגיטליים, לא כולם עובדים באמצעות כרייה, הכרייה דורשת המון זמן ואנרגיה, אך בינתיים כריית ביטקוין היא הדרך השכיחה במטבעות הדיגיטליים.
ביטקוין לעומת כרטיסי אשראי ומטבעות אחרים
גם לוויזה וישראכרט, יש מספר טרנסאקציות שיכולות להתבצע בשנייה. זה אומנם מאוד מהיר וזה יותר מהיר מהביטקוין דרך אגב, אבל יש להם הגבלה. אם כל העולם ישלם באותו רגע דרך ישראכרט, אז תהיה בעיה, המערכת לא תוכל לפעול.
אתה יכול לרשום מספר העברות בשנייה, ואתה תראה כמה העברות המטבע ripple יכול לבצע, גם המטבע איטריום. יש מטבעות שרוצים לענות על הצורך הזה של להעביר יותר עסקאות בשנייה. ומה שלא יעבור עכשיו יחכה ואז יעבור בבלוק הבא.
עסקת ביטקוין
בעסקה עם אנשים אתה רואה את הבן אדם, אתה אומר לו תשמע, בוא נסכם המחיר עכשיו פותחים, 9000 דולר. אתה אומר, אתה רוצה למכור? מעולה. יאללה 9000 דולר אני קונה, מעולה. סגרנו. אני נותן לך את הכסף אתה מעביר אלי. זה שהמחיר יכול להשתנות זה כבר דבר אחר. שני הגורמים מבינים את זה אבל עד שההעברה תגיע, משלמים 9000 דולר.
בדרך כלל בעסקאות face to face אני מעביר אליך את הביטקוין. אתה ממתין לראות שזה נכתב בכלל בבלוקצ’יין.
אתם תראו ברגע שאתם רוצים לעשות העברה אתם רואים, unconfirmed transactions. אתם רואים שהטרנסאקציה היא בעצם עוד לא מאושרת והיא בהמתנה. ונדרש בעצם לקרות כל התהליך הזה שהכורים עושים כדי לוודא שהעסקה תקינה, שלא בא איזה האקר ומנסה לפרוץ לנו. ובמסגרת החוקים של הביטקוין, יש דברים שצריכים לקרות על מנת שהעסקה תעבור.
אז בדרך כלל בעסקאות face to face אתה מעביר לי. סופרים את הכסף ואחרי שאתה מעביר אליי אני רואה שבבלוקצ’יין בדרך כלל מחכים לאישור אחד או שניים או שלושה, ובדרך כלל אחרי שאנחנו רואים את האישורים אז העסקה תגיע. לעומת זאת, העסקה יכולה לחכות הרבה זמן ב- unconfirmed transactions. זה יכול לקחת קצת זמן. זה קורה לפעמים.
לסיכום, מתעניינים בכריית ביטקוין, מטבעות דיגיטליים ועוד? בואו ללמוד קורס מסחר במטבעות וירטואליים. מקליקים, ממלאים פרטים ומתחילים מיד בקורס 100% אונליין! כולל מבחנים ותרגולים.
מוזמנים לבדוק יותר על קורס מסחר במטבעות וירטואליים