בלוקצ’יין מונחים – מה זה בלוקים ומונחים נוספים?
בפלטפורמת בלוקצ’יין תוכלו לראות כמה מבנים של בלוקים. במאמר זה נסביר על הבלוקצ’יין מונחים הקשורים בהליך הסחר. תוכלו לראות לדוגמה בלוק 10 ורשום Previews Hash. זו הכתובת hash של הבלוק הקודם. המונח Time stamp מתאר את הזמן שנחתם הבלוק הזה. טרנסקשיין זו העברה. כל העברה שאני מבצע אנחנו קוראים לזה בשפה של הביטקוין טרנסאקשיינס.או טרנסאקציה. זה המידע שיש לנו בבלוק.
אם אנחנו ניכנס לבלוקצ’יין info לכל אקספלורר אחר שמציג את המידע של הבלוקים, אנחנו נראה את כל הדברים כמו שהם מופיעים בבלוקצ’יין. למעלה תוכלו לראות את המספר של הבלוק ברצף הבלוקים. ועוד כל מיני דברים. יש למשל number of transactions 1149 העברות שהתבצעו בתוך בלוק מסוים. אז בהעברה, בתוך הבלוק הזה שלקח לו 10 דקות כדי להיכרות, היו 1149 עסקאות. סך הכל יצאו מהבלוק הזה 5422 ביטקוין מבן אדם לבן אדם.
מתחת לזה, שורה למטה, יהיו רשומות העמלות, כמה עמלות הרוויחו מהבלוק הספציפי הזה. ואת הזמן שזה קרה, ועוד כל מיני דברים. תוכלו לראות גם את ה-difficulty זה הקושי שנדרש כדי לכרות את הבלוק הזה. כלומר כדי לפצח את הקוד.
כמה זמן וכוח נדרשים לפענח כריית ביטקוין?
הסברנו על הבלוקצ’יין מונחים חשובים. אבל מה זה אומר הלכה למעשה? בכל זמן נתון יש איקס כורים שמחוברים לרשת הבלוקצ’יין. והדבר הזה מתבטא, באתר למטה, hash power. Hash זה הכוח שנדרש על מנת לכרות את הביטקוין. ובכל זמן יש איקס כורים שמחוברים ובהתאם לזה כל כמה זמן יש חישוב שמתבצע כמה זמן מבחינה הסתברותית, כמה ניסיונות יידרש להם וכמה זמן וכמה ניסיונות יידרש להם כדי לפצח את החידה המסובכת והחידה מוגבלת ל-10 דקות.
זאת אומרת, מספר הצירופים מעלים או מורידים את הקושי של החידה בהתאם לכמות המחוברת פה בכל זמן. מי שפותר את החידה זה הכורים.
למטה תוכלו לקרוא, block reward. זה התגמול שאני מקבל על זה שבאתי ועשיתי את העבודה, כלומר כרייה. למשל הכורים מקבלים 12 וחצי ביטקוין, פלוס ה-transaction fees שמופיע באתר למעלה, הם כולם ביחד, כל מי שתרם למאמץ המלחמתי מתוגמל.
חידת הביטקוין
כל הכורים מחוברים והם פותרים ביחד את החידה, כאשר רק אחד למעשה מפצח את החידה. אחרי כל פחות או יותר 10 דקות יש מישהו אחד שבא ופותר את החידה, שהם עבדו עליה. ברגע שאני מחליט להעביר ביטקוין אז כולם מנסים לפצח את החידה, בסופו של דבר אחד ימצא את החידה. והם כולם ביחד במאמץ משותף על מנת לפתור את החידה. ומישהו אחד שפותר את החידה הוא יקבל את הזכות להרים את הבלוק הזה. לפרסם את הבלוק,
למשל שם משתמש F2POOL פתר את החידה. יש למעשה בריכת כרייה שבה לא כל אחד כורה לבד. בבריכות כרייה במסגרת משותפת כל אחד מצטרף למאמץ המלחמתי ועוזר כדי לגלות את החידה. הוא מקבל את התגמול בהתאם לכוח כרייה, לכוח מחשוב.
אם יש לי מחשב מטורף, אז אני אקבל x באחוזים ביחס למחשב שלי. זה העניין, ככה זה עובד.? בכל 4 שנים ה-block reward יורד בחצי, זה היה 50, ירד ל-25, ועכשיו זה 12 וחצי. בפברואר 2018 זה ירד ל-12 וחצי. והגענו ל-12 וחצי. עוד 4 שנים פחות או יותר זה גם כן ירד בחצי.
שם ומייל פה ונשלח לך מיני קורס על מונחים בבלוקציין, מתאים?
בלוקים – blocks (בלוקצ’יין מונחים)
אחד הדברים החשובים כשמסבירים בבלוקצ’יין זה כמובן הבלוקים. זה החלק הקצת יותר מסובך. מה זה הבלוקים? ואיך אנחנו מפצחים את החידה המסובכת? מה שנקרא Hash. Hash זה התמצות, זה המידע שמכיל בעצם את כל העסקאות שהיו ביחד. אני אוהב לדמות את זה לשקשוקה. בתוך השקשוקה יש את הביצים ואת הבצל וכו’, את כל הדברים שמרכיבים את השקשוקה עצמה, ובעצם ה- Hash זה צירוף של אותיות ומספרים. הוא מאוד ארוך והוא למעשה מכיל את כל הפרטים שהיו בתוך הבלוק. עכשיו תכף אנחנו נראה מה זה אומר. ה-previews blocks . זה hash של הבלוק הקודם. Timestamp זה החותמת זמן של יצירת הבלוק ו- difficulty כאמור זה הכוח.
מה זה nouns? זה מספר ייחודי, שלמעשה נקרא אפסים מובילים. מה זה אומר ואיך זה עוזר לפענח את החידה המסובכת? יש למשל .SHA256 HASH GENERATOR. זו פונקציה שפועלת גם בתוך הביטקוין. וברגע שאתם מכניסים משהו בצד השני יוצא משהו אחר. למשל תרשמו משה-חיים 12 ביטקוין. משה מעביר לחיים 12 ביטקוין. תוכלו לרשום למטה איזשהו מספר.
המספר הזה זה פונקציה, פונקציית מחשב שהיא מראה, עכשיו תמיד הדבר הזה יראה את אותו דבר פה למטה.
אבל אם אני אשנה משהו קטן, זה ישתנה. אם למשל אני ארשום עכשיו עוד עסקה למעלה, משהו ועוד מישהו שהעביר למישהו אחר, זה ישנה את כל מה שכתוב למטה. עכשיו מי שמבין קצת הסתברות מבין פה שיש פה רצף של צירופים מטורף כדי להגיע לדבר הזה.
איך מפצחים את חידת הביטקוין?
לא די להסביר על הבלוקצ’יין מונחים. צריך גם להבין את החידה שמאחוריו. עכשיו איך אנחנו מפצחים את החידה המסובכת הזאת? אומרים לכורים, תקשיבו, כל מה שכתוב בבלוק, מעולה לצורך העניין. אתם אמורים להגיע לתוצאה הזאת. אפשר להגיד אוקיי, אצור פונקציית hash כי זה קוד פתוח ואז הגעתי לתוצאה, מה הבעיה? אז פה העניין. הם לא סתם אומרים להם, בואו תגיעו לתוצאה הזאת. הם אומרים להם, אוקי תקשיבו, זה האתגר. תגיעו לתוצאה הזאת, אבל אני נותן לכם אתגר שאתם צריכים להגיע לתוצאה הזאת פלוס איקס אפסים לפני זה. אני רוצה שתגיעו לי לתוצאה של כמה אפסים בהתאם לקושי בכרייה. כי ככל שיש יותר אפסים זה יותר קשה.
מה שהכורים עושים, הם בעצם זורקים קודים מנסים לפצח את החידה. אני ארשום 5,4,3, עד שיהיה לי 0 בהתחלה, אבל עם הקוד הקודם. אתם מצליחים לדמיין כמה זה מסובך? עוד פעם. אם אני אמחק הכל, האתגר הוא להגיע לדבר הזה. למשל כל הרצף. E-2-A-B-B… לרצף הספציפי הזה. שבנוסף לפני זה, אני רוצה לצורך העניין 40 אפסים.
מה הכורים עושים? הם מתחילים לזרוק צירופים, 2, 3, 4, 5, המחשב עושה מלא פעמים ניסוי וטעייה, עד שהוא מגיע לתוצאת החידה. לפתרון החידה. כמה זמן זה לוקח? 10 דקות. אחרי 10 דקות מישהו בא ואומר חבר’ה, הצלחתי. איך הוא יודע? כי פשוט מאוד אמרו לו תקשיב, תגיע לזה, עם איקס אפסים לפני זה. אם הקוד תואם לקוד שאמור להגיע, מעולה. ברור לכם שהדבר הזה הוא לא פשוט.
אם משהו לא פשוט כדאי ללמוד אותו היטב. ויש עוד הרבה ללמוד על הבלוקצ’יין מונחים ועוד.
לסיכום, מתעניינים בבלוקצ’יין מונחים ועוד? תחום הביטקוין ומסחר במטבעות וירטואליים מרתק בעיניך? מקליקים, ממלאים פרטים ומתחילים מיד בקורס 100% אונליין! כולל מבחנים ותרגולים.
מוזמנים לבדוק יותר על קורס מסחר במטבעות וירטואליים