מה שווי הביטקוין
מה שווי הביטקוין? כמה שווה היום הביטקוין? נכון לכתיבת שורות אלו 178,442אלף שקל, בדקו אצלכם מה יהיה בסוף המאמר.
סטושי נקמוטו, ממציא הביטקוין, נתן ייצוג לביטקוין שהוא בעצם 8 ספרות אחרי הנקודה, כולל הספרה 1. 7 אפסים אחרי הנקודה ו-1. הוא עשה את זה כי זה מאפשר לנו בעצם חלוקה. אז פה באמת אנחנו לא חייבים להשתמש בביטקוין שלם. אנחנו יכולים להשתמש בכל חלקיק שנמצא בסיפור הזה, עד היחידה הקטנה ביותר שנקראת סטושי. עכשיו אם אנחנו נחשב רגע מה צריך לקרות כדי שסטושי אחד יהיה שווה דולר, כדי שזה יקרה, ביטקוין צריך להיות שווה 100 אלף דולר. ואם ביטקוין אחד יהיה שווה 100 אלף דולר, אז סטושי אחד יהיה שווה דולר.
נתונים על מדידת שווי הביטקוין
קצת נתונים על שווי הביטקוין, באתר coin market cup, יש שם משהו כמו 1500 טוקנים ומטבעות שהם נסחרים. ואפשר לקבל את הנתונים על המטבעות. אתם יכולים לראות פה market cup, volume, circulating supply, max supply מה זה אומר market cup?
זה שווי השוק של הביטקוין שהוא בעצם, market cup זו כמות הביטקוינים שנמצאים כיום כפול המחיר ליחידה. זה בעצם market cup אם ביטקוין אחד שווה 9000 דולר וכמה יש לנו כרגע היום ביטקוינים שנכרו, רשום לכם באתר circulating supply. זה שווי השוק של הביטקוין שהיה למשל לפני שבועיים. Max supply זה הכמות של סך כל כמות הביטקוינים שיהיו בעולם. יהיו למשל 21 מיליון ביטקוינים ולא יחידה אחת יותר.
הגבלות על שווי הביטקוין
בקוד שכתב בהתחלה סטושי נקומטו הוא הגביל את שווי הביטקוין. הוא הגביל אותו ככה שתהיה לו תקרה של 21 מיליון ולא מעבר. למה הוא עשה את זה? אנחנו ננסה להגיד למה בהמשך. ב-10.4.2017 הוא היה שווה 1200 דולר וב-17.12 זה היה השיא שלו, 17.12.17 זה התאריך שבו הוא כמעט ונגע ב-20 אלף דולר. בחלק מהבורסות הוא עבר את ה-20 אלף דולר. אפשר לראות באתר מחזורי מסחר, כמה כסף התחלף בכל יום לפי הגרפים. כמה כסף התחלף באותו יום.
היסטוריה של הסחר
אלו הנתונים על שווי הביטקויון. כדי לדעת יותר צריך להכיר את ההיסטוריה של הסחר. כלומר בייטקוין הוא מסחר במטבעות וירטואליים. אבל איך התחיל כל עניין של הסחר בכלל? יש חילוקי דעות, אומרים שהיו דברים לפני הברטר – סחר החליפין, אבל בשורה התחתונה זה פחות או יותר הסדר. ברטר זה בעצם החלפה של סחורות:
אני אביא לך את הגדי, אתה תביא לי עגבניות וכו’. הבעיות של זה שאם אני רוצה לקנות כמה דברים ויש לי רק גדי אחד אני לא יכול לחלק אותו כדי לקנות כמה דברים ויותר מזה, אם יש לי גדי ואני רוצה לקנות משהו אחר אני בעצם חייב להחליף אותו.
ואם אני עכשיו לא רוצה למצוא מישהו אחר שייקח לי את הגדי, אז זו גם בעיה. למה אני צריך היום לרדוף אחרי מישהו אחר כדי להביא לו את הגדי? יש לי מטבע ששמרתי אותו ואני ישר אלך ואקנה.
לאחר מכן הם הבינו שצריך להיות איזה משהו שאני יכול להחזיק אותו ולהשתמש בו כדי לקנות באותו רגע. זה משהו שאני אוכל לשמור עליו, שהוא לא יכול להיהרס, זה צריך להיות איזה מתכת שהיא עמידה ולא איזה משהו שיכול להיעלם. ולאחר מכן עברנו לשטרות, לכרטיסי אשראי, לכסף אלקטרוני, paypal וכו’.
אומרים שבעתיד ההתנהלות תהיה רק על גבי המטבעות הדיגיטליים. מי שמאמין או מי שלא, זה כבר עניין של דעה. אז אנחנו נדבר בקורס על היתרונות והחסרונות של כל אחת מהשיטות והאם כדאי להמר על שווי הביטקוין.
שם ומייל פה ונשלח לך מיני קורס ופרטים, מתאים?
מה זה בלוקצ’יין?
דנו בנושא שווי הביטקוין וההיסטוריה שלו אבל לא בפלטפורמה שכל זה קורה, בלוקצ’יין. מה זה בלוקצ’יין? בלוקצ’יין מורכב מצמד מילים, מבלוק ו-צ’יין. זה שרשרת בלוקים. זה בלוקים משורשרים ומחוברים אחד לשני. ככל שאנחנו חוזרים אחורה בבלוקים אז אנחנו רואים את העסקה הראשונה. הבלוק הראשון זה הבלוק הראשון שנכרה על ידי סטושי נקמוטו וככל שנתקדם עם הבלוקים אנחנו נגיע לבלוק האחרון, שזה הבלוק שהעבירו עכשיו.
למאמר המלא: מה זה בלוקצ’יין
ואם אתם תעבירו עכשיו אתם תיכנסו לבלוק הבא. אז מה זו בעצם השיטה הזאת? ולמה אנחנו צריכים אותה? השיטה הזאת של הבלוקצ’יין היא תפיסה שמאפשרת פעילות ממוחשבת בצורה מאובטחת.
הבלוקצ’יין זה מנגנון שנוכל לאבטח את עצמנו כדי למנוע פירצות וגניבות מסוימות. ולכל בלוק יש עליו כל מיני דברים שהם רלוונטיים לתוך העסקה. כמו שאנחנו נעביר עכשיו כסף מזה לזה אז תהיה אסמכתא ומי העביר למי וכו’.
אז גם כן בבלוק יש כל הדברים האלה שכתובים, זמן העברה, מי העביר למי, וכתובת הבלוק שנקראת בעברית גיבוב.
ובאנגלית אנחנו קוראים לזה Hash. ואת הכתובת של הבלוק הקודם. זאת אומרת, אם יש לי בלוק, יש לי את כל הפרטים של הבלוק ומזהה של הבלוק הקודם כדי שכל הבלוקים יתחברו ביחד זה לזה. ואז בעצם יש לנו פה הרבה בלוקים, רשימה ארוכה של בלוקים שככל שנחזור אחורה, נחזור בזמן לעבר.
האם כל קנייה ומכירה זה בלוק אחד?
לא. קנייה ומכירה אם אתה עושה את זה בבורסה, אין קשר לבלוקים. זה כמו מסחר רגיל. אם אני מעביר מהארנק שלי, אז זה יירשם בבלוקצ’יין. אבל אם אני קונה בבורסה, לבד, נכנס לאתר של הבורסה וקונה, אז הבורסה היא בעצם פלטפורמה שמאפשרת את המפגש בין קונים למוכרים.
לי יש ביטקוין, אני רוצה למכור אותו, אני נכנס, אני מקיש את המחיר, אני מוכן למכור ב-9999 ליחידה, מגיע הקונה ואומר אני מוכן לקנות ב-8000. אתה לא מוכר לי? אין לי הסכם. ברגע שיש הסכם, יש מפגש. והעסקה התבצעה והמחיר שנראה על המסך זה המחיר של העסקה האחרונה שהתבצעה. זה לא אומר שאם נשים בפקודה את המחיר האחרון נצליח לקנות.
כלומר אם אני קונה בבורסה, אז זה לא נרשם בתוך הבלוקצ’יין. אם אני אעביר ממני אליך כסף, אז זה כן נרשם בבלוקצ’יין. רק העברה שמתבצעת בין שני גורמים רשומה בבלוקצ’יין.
אז זה נכנס לבלוק חדש. אם אתה קנית ממני עכשיו face to face. אתה אומר איך יכול להיות שיש כל הרבה עסקאות ורק חצי מיליון בלוקים?
אז בכל בלוק יכולים להיות x עסקאות. בבלוק אחד יש 2000 עסקאות. בבלוק אחר יכול להיות 1100 עסקאות. וזה בעצם הקצב של העסקאות. יש קצב העברה. זה מספר עסקאות שיכולות להתבצע בשנייה. ובכל בלוק יכולות להיות כמה עסקאות ביחד. זו לא עסקה אחת בתוך בלוק כי בלוק אחד הוא שוקל 1 מגה בייט והוא יכול להכיל כמה עסקאות ביחד במקביל.
מתי נסגר בלוק?
כל 10 דקות נסגר בלוק. למה דווקא כל 10 דקות? זה מה שהגדיר סטושי נקמוטו במסמך ה-white paper שלו שאפשר לקרוא באינטרנט. הוא הגדיר שכל 10 דקות ייכרה בלוק. ולמה דווקא 10 דקות? למשל לא לאפשר להאקרים. זה חלק מהעניין. דיברנו על ההצפנה ועל כל המערכת הזאת של הבלוקים והבלוקצ’יין שזה כל העניין שעומד מאחורי זה.
פונקציית גיבוב קריפטוגרפית
בלוקצ’יין זו בעצם הצפנה. זו פונקציה שנקראת פונקציית גיבוב קריפטוגרפית. זה ענף מתמטי שעוסק בהצפנה. כמו שאתם מכירים קוד מורס וכו’.
פונקציית גיבוב זו הפונקציה שעוזרת לנו להימנע מגניבות ומפרצות בתוך הבלוקצ’יין. והיא מה שגורמת להמשיך את הבלוקצ’יין, לעבוד כמו שצריך. מה זו הפונקציה הזאת? הפונקציה הזאת היא בעצם כמו חוצץ,
אתם מכניסים משהו מצד אחד, ואמורים לקבל משהו מצד שני. אם אנחנו רוצים לאפות עוגה אנחנו מכניסים אותה לתנור עם כל המרכיבים, ואנחנו מקבלים בצד השני עוגה מוכנה לצורך העניין.
או אם אנחנו רוצים להכין שקשוקה, אנחנו צריכים לקחת 1, 2, 3, 4 , 5 מרכיבים ובסוף זה ייצא לנו כשקשוקה, אז הפונקציה הזאת זה בערך באותו דבר, אתם מכניסים משהו אחד ומהצד השני זה אמור להיראות בצורה מסוימת. אמור להתקבל פלט שאמור להיראות בצורה ספציפית.
אם אני נכנס לחשבון לארנק שלי ואומר אני רוצה להעביר ככה וככה מטבעות, מה שקורה באותו זמן, העסקה הזאת עוברת לעסקאות בהמתנה והעסקאות בהמתנה מגיעות אל הכורים.
מי הם כורי הביטקוין?
כורי הביטקוין הם אותם אנשים שעוזרים לביטקוין, לכל הרשת הזאת של הביטקוין, לפעול. הם, פשוט מאוד, מורידים את התוכנה של כריית ביטקוין.
הם מורידים את זה למחשב שלהם ולאינטרנט שלהם, מחוברים לרשת. והמחשב שלהם משתמש בכוח חישוב, המחשב, בעצם התוכנה משתמשת בכוח חישוב של המחשב כדי לעשות את כל הפעולות שנדרש.
יש להם צ’ק ליסט של פעולות שהכורים אמורים לעשות. הם לא עושים את זה פיזית אלא תוכנת המחשב עושה את זה בשבילם. הם צריכים לעשות מספר דברים, כמו למשל, הם מוודאים שהכסף שאני העברתי באמת אצלי.
איך הם עושים את זה? הם נכנסים לכתובת ארנק שלי בבלוקצ’יין והם רואים את ההיסטוריה של ההעברות שלי, הם רוצים לראות אם באמת קיבלתי פעם ביטקוין אחד.
הם אומרים אוקי, מעולה, אתה רוצה להעביר ביטקוין אחד למישהו אחר. מעולה. בוא נראה שבכלל יש לך ביטקוין. אתה לא עובד עלינו, לא מנסה להכניס פה עוד איזה ביטקוין למחזור. אז הם נכנסים לכתובת ארנק שלי, הם רואים מתי קיבלתי ביטקוין והם אומרים אוקי, הוא קיבל ביטקוין, יש אישור שהוא יעביר ביטקוין, הלאה.
מסתכלים על הכתובת של הבן אדם שאני רוצה להעביר אליו את הביטקוין, והם רואים שהכתובת הזאת תקנית וקיימת. מעולה. אפשר להעביר. ואז יש הרבה הרבה דברים שהם עושים, נדבר על כולם בקורס.
לאחר מכן הם מתחילים לנסות לפצח קוד מתמטי מסובך. הם עושים פעולות של ניסוי וטעייה כדי להגיע לפתרון ספציפי. דמיינו את זה כאילו אתם רוצים להגיע לכספת ולנסות לנחש את הקוד. אתם רוצים לקחת את מה שיש בתוך הכספת, תדמיינו את זה.
מה מטרת כורי הביטקוין?
הכורים – למה הם בכלל עושים את מה שהם עושים? הם רוצים להרוויח כסף, להגדיל את שווי הביטקוין עבורם. הם עובדים בשביל זה, הם עושים את הפעולות, הם משתמשים בכוח חישוב של המחשב, שזה מבזבז חשמל, הם משלמים הוצאות חשמל והוצאות על קניית הרכיבים האלה, כי למחשב רגיל היום אין לו מספיק כוח כדי לכרות את הביטקוינים.
אז הם עושים את כל הדברים האלה כדי להרוויח מזה כסף בכרייה של הביטקוין. עכשיו, ברגע שהם עושים את זה – אם הצלחתם לפתוח את הכספת, אם הצלחתם לפתור את החידה, תקבלו תגמול במטבעות, שהמטבעות האלה שווים כסף בשבילכם. וזה מה שקורה פה במה שנקרא גיבוב. זו סכמה פחות או יותר של הבלוקצ’יין, הבלוק הירוק זה הבלוק הראשון שנכרה על ידי סטושי נקמוטו, וכמו שאמרנו כל הבלוקים שבאו לאחר מכן הם משורשרים אחד לשני ברצף כרונולוגי.
לסיכום, מתעניינינים בשווי הביטקוין?תחום הביטקוין ומסחר במטבעות וירטואליים מרתק בעיניך? מקליקים, ממלאים פרטים ומתחילים מיד בקורס 100% אונליין! כולל מבחנים ותרגולים.
מוזמנים לבדוק יותר על קורס מסחר במטבעות וירטואליים