ניתוח טכני ומטבעות דיגיטליים
ניתוח טכני ומטבעות דיגיטליים
כדי להבין את המגמה של מטבעות דיגיטליים יש להבין בניתוח טכני ומטבעות דיגיטליים. למשל בשנת 2008 קרה משבר הסאב פריים, משבר המשכנתאות. מה קרה? ב-2008 המחירים הגיעו למחירים של 2002 והתחילו לרדת. אם הייתם בפנים בשלב זה, כבר הייתם מבינים, אנחנו עוברים לירידות. למה? כי עד לפה הייתה מגמת עלייה ופתאום עברנו למגמת ירידה.
אם אני מצרף פה את הסיפור שזה קרה בדיוק באותה רמה של הדוט קום, זה נקרא רמת התנגדות, ברמה שהיא חשובה מבחינה היסטורית. אם זה קרה באותה רמה, זה מעלה עוד יותר את הפחד שלי וככל שאנחנו נצרף יותר ויותר דברים להחלטה שלנו, זה יתמוך בהחלטה. במאמר זה נבין אית הקשר בין ניתוח טכני ומטבעות דיגיטליים.
רמות התנגדות, קווי מגמה, מגמת עלייה, מגמת ירידה כולם כלים שנלמד בהקשר של ניתוח טכני ומטבעות דיגיטליים. אלו עוזרים לנו לבסס את ההחלטה שלנו אם לקנות או למכור גם מטבעות דיגיטליים. כמובן שגם כשאתם נכנסים לעסקה, יש כל מיני אסטרטגיות:
יש אנשים שאומרים אני קונה ומה שנקרא, תמות נפשי עם פלישתים. ויש אנשים שקונים והם אומרים תקשיב, אני לא מוכן להפסיד את כל הכסף שלי לדעתי פה, זה יעבור למגמת עלייה. אז אני אקנה פה. אבל אם זה יורד מתחת לזה, אין לי מה להישאר. כי זו כבר לא מגמת עלייה.
כלומר אז אני קונה פה, אני גוזר יעדים, אני יכול להגיד, אוקי, פה אני אמכור חלק, כי פה הייתה רמת התנגדות. ואם זה ירד מתחת לזה, אז אין לי מה להישאר, כי זה עובר למגמת ירידה. זו סתם איזו דוגמה קטנה, אנחנו מלמדים על זה יותר בקורס מסחר במטבעות וירטואליים ובקורס שוק ההון. ככה זה פחות או יותר ניתוח טכני.
מתי מזהים מגמה בניתוח טכני ומטבעות דיגיטליים
יש הרבה כלים לזהות מגמה בניתוח טכני ומטבעות דיגיטליים, שבאמת כל אחד יכול להסתכל ולראות. ברור שהניהול של העסקה זה החלק שהרבה יותר קשה, אבל לפעמים זה רק למצוא את התבנית. בתוך הרבה מאוד מטבעות, או בתוך הרבה מאוד מניות, זה לא תמיד קל. ולא תמיד אתה עובר על הכל ורואה. אבל לפעמים הדבר הזה לוקח הרבה זמן כדי לראות. אחרי שהשוק ירד בשיעור 50 אחוז, זה אומר לפעמים שיש הזדמנות וגם אתה רואה הוכחה שבאמת יש מעבר למגמת עלייה, זה לא קורה הרבה פעמים.
הפעם האחרונה שזה קרה, זה היה אולי קצת אחרי 2008 היה לנו עוד איזה קטע קטן כזה. אבל זה לא קורה הרבה, בטח שלא ברמה השבועית. בגרף נראה את זה כמו נר. כל נר זה שבוע. אתם יכולים גם לעבור לרמה של כל נר זה יום וכל נר זה שעה וכל נר זה דקה. הניתוח הטכני עובד בכל גרף, בכל זמן. אם אני מנתח בשבועי אני אגזור את היעדים בשבועי. אם אני מנתח בשעתי, אני אגזור את היעדים מהשעתי. וזה פחות או יותר ניתוח טכני.
אני אתן לכם עוד דוגמה, פסגה כפולה, מה זה פסגה כפולה? ראינו שנת 2000 ושנת 2008. מסמל ירידה. בשנת 2000, ובשנת 2008 הגענו לאותו מחיר. למשל אצל חברת בזק. זה היה נראה אותו דבר פחות או יותר כמו שנת 2000 ושנת 2008. היה ניסיון להגיע לאיזו רמה. הרמה הזאת הייתה רמת התנגדות, הייתה לאחר מכן ירידה. ועוד פעם ניסיון לפרוץ את הרמה. ומה קרה? לא הצלחנו לפרוץ, יאללה בואו הביתה. לא מחזיקים את בזק. אז הייתה פריצה, אנשים קנו ואז אמרו להם, עבדנו עליכם. חוזרים חזרה למטה.
ובכל פעם שזה קורה בדרך כלל יהיו ירידות. זה עניין של סטטיסטיקה. זה לא תמיד, ואתם תמיד צריכים להיות מוכנים למצב שמה שחשבתם לא יקרה. ככל שתבססו את הדברים שלכם על ידי יותר נתונים תומכים, מגמת עלייה וכו’, ועוד כל מיני דברים, אז יהיה לכם יותר קל לקבל החלטה.
רמת התנגדות ורמת תמיכה
רמת התנגדות זו רמה שמבחינה היסטורית ממנה המחיר ירד. כל רמה שממנה המחיר הגיע וירד לאחר מכן זו רמת התנגדות ולעומת זאת, יש לנו גם רמת תמיכה. רמת תמיכה זו נקודה שבה הייתה עלייה. המחיר יגיע לפה עוד פעם, גם תהיה עלייה. לפעמים זה טיפה יותר, טיפה פחות. זה עדיין פחות או יותר, זה טווח, זה לא מחיר אחד ספציפי אלא טווח מחירים פחות או יותר זהה.
יש אנשים שאומרים חבר’ה, מתחת למחיר הזה שווה לנו לקנות. למשל אם 3 פעמים בעבר זה הגיע למחיר הזה ועלה. בוא ננסה, אולי עכשיו זה גם יעלה. אז זו קנייה אגרסיבית. יש את אלו שקונים לפני מגמת עלייה ואז הם לוקחים סיכון.
יש את השמרנים שיגידו חכה, בוא אני מותח קו מגמה, תן לי לראות שזה עובר פה למבנה מחירים עולה ורק אז אני קונה. אז כל אחד והאסטרטגיות שלו. המטרה היא בסופו של דבר להרוויח. חשוב לא ללכת ולהגיד נראה לי, תסלדו מנראה לי כמו מאש. תמיד זה נראה לי. אתם לא בטוחים בשום דבר.
אבל ככל שתבססו את הדברים שלכם על יותר גורמים, הנה, זו גם מגמת עלייה, וזה גם קו מגמה יורד נשבר, וזה גם מבנה מחירים עולה. ככל שיהיו לכם יותר כלים תומכים, העסקה שלכם, סביר להניח, שתהיה ביותר ויותר סיכויי הצלחה.
כך קרה גם ב-2013. אצל בזק היה גרף של ספל וידית. זו דוגמה לתבנית. זו תבנית של מעבר לעליות. אתם תראו בגרף מה שרשום cup זה הספל. ו-handle זה הידית. לא תמיד זה ייראה לכם בדיוק אותו דבר. אבל זו פחות או יותר התבנית ברגע שאנחנו רואים אותה, הפריצה של הגבוהה זה בעצם אומר לנו איתות, בואו תיכנסו. דוגמה נוספת של ספל וידית הייתה אצל חברת אפל.
עם זאת שום דבר הוא לא מאה אחוז. ככל שיהיו לנו יותר גורמים זה מעלה לנו את הסיכוי להצלחה. ברגע שיש את הספל וידית לאחר מכן בדרך כלל יש לנו עליות.
ירוק ואדום בגרפים
עוד חשוב בניתוח דיגיטלי ומטבעות דיגיטליים לשים לב לצבעים. הירוק בגרפים זה עלייה. הירוק בעצם מראה שהנר התחיל בנמוך וסיים בגבוה. ברגע שיש לנו פתיחה בנמוך, אם לדוגמה המסחר מתחיל ב-10 בבוקר, אז ב-10 בבוקר זה היה בנמוך. והוא סיים בגבוה בשעה לדוגמה 5:24 אם זה בבורסה ישראלית. אז הנר יהיה ירוק כי באותו יום הייתה עלייה. אם זה יהיה נר אדום זה הפוך. הוא פתח בגבוה, סיים בנמוך והפתיל שתראו בגרף זה לפעמים מראה את התנודות במהלך היום. יכול להיות שהוא פתח בגבוה, סגר בנמוך ובמהלך היום היו תנודות ספציפיות בבורסה.
ספל וידית במטבעות דיגיטליים
בניתוח דיגיטלי ומטבעות דיגיטליים גם נראה ספל וידית, למשל במטבע ריפל. זה היה הגרף שלו לא מזמן. אתם הייתם יכולים לראות איזו עלייה באה לאחר מכן. יכול להיות שיהיו עוד ספל וידית.
את הגרף היינו יכולים לראות גם בביטקוין. הביטקוין מול הדולר לפי ביטפיניקס. במקרה זה ראינו שכל נר היה לפי 5 דקות. הוא ייצג את המסחר שהתבצע ב-5 הדקות האחרונות. הייתם יכולים לראות בהפרשים של כמה שעות עוד פסגה.
לסיכום, מתעניינים בניתוח טכני ומטבעות דיגיטליים ועוד? בואו ללמוד קורס מסחר במטבעות וירטואליים. מקליקים, ממלאים פרטים ומתחילים מיד בקורס 100% אונליין! כולל מבחנים ותרגולים.
מוזמנים לבדוק יותר על קורס מסחר במטבעות וירטואליי
ירוק ואדום בגרפים
עוד חשוב בניתוח דיגיטלי ומטבעות דיגיטליים לשים לב לצבעים. הירוק בגרפים זה עלייה. הירוק בעצם מראה שהנר התחיל בנמוך וסיים בגבוה. ברגע שיש לנו פתיחה בנמוך, אם לדוגמה המסחר מתחיל ב-10 בבוקר, אז ב-10 בבוקר זה היה בנמוך. והוא סיים בגבוה בשעה לדוגמה 5:24 אם זה בבורסה ישראלית. אז הנר יהיה ירוק כי באותו יום הייתה עלייה. אם זה יהיה נר אדום זה הפוך. הוא פתח בגבוה, סיים בנמוך והפתיל שתראו בגרף זה לפעמים מראה את התנודות במהלך היום. יכול להיות שהוא פתח בגבוה, סגר בנמוך ובמהלך היום היו תנודות ספציפיות.
ספל וידית במטבעות דיגיטליים
בניתוח דיגיטלי ומטבעות דיגיטליים גם נראה סל וידית . למשל במטבע ריפל. זה היה הגרף שלו לא מזמן. אתם הייתם יכולים לראות איזו עלייה באה לאחר מכן. יכול להיות שיהיו עוד ספל וידית.
את הגרף היינו יכולים לראות גם בביטקוין. הביטקוין מול הדולר לפי ביטפיניקס. במקרה זה ראינו שכל נר היה לפי 5 דקות. הוא ייצג את המסחר שהתבצע ב-5 הדקות האחרונות. הייתם יכולים לראות בהפרשים של כמה שעות עוד פסגה.
לסיכום, מתעניינים בניתוח טכני ומטבעות דיגיטליים ועוד? בואו ללמוד קורס מסחר במטבעות וירטואליים. מקליקים, ממלאים פרטים ומתחילים מיד בקורס 100% אונליין! כולל מבחנים ותרגולים.
מוזמנים לבדוק יותר על קורס מסחר במטבעות וירטואליים