מה זה ביטקוין ואיך משתמשים בו? מדריך 2024
אז מה זה ביטקוין, איך זה עובד, מה זה כריית ביטקוין, ומה אומר החוק בישראל. ריכזנו עבורכם את כל מה שאתם חייבים לדעת
אתם כל הזמן שומעים את השם ביטקוין. להשקיע או לא להשקיע? אבל מה זה ביטקוין בכלל?
ביטקוין הוא המטבע הדיגיטילי הידוע ביותר וגם הוותיק שבהם. שמו הרשמי Bitcoin והקיצור שלו במסחר BTC. במאמר זה נסביר לכם יותר על המונח וגם על ביטקוין איך זה עובד.
הייחוד של מטבע הביטקוין ואחריו של מטבעות וירטואליים נוספים הוא שהמחיר לא מותאם לסחורה או לגוף מפקח. אלא הוא נקבע רק בהסכמה של רשת משתמשים ממחשבים שונים.
תוכלו ללמוד עוד קצת על הנושא במאמר ביטקוין למתחילים, ומידע מלא תמצאו בקורס מסחר בביטקוין ובמטבעות וירטואליים.
ביטקוין הוא הלחם של המילים ביט – שהיא יחידת הזיכרון הבסיסית במחשב, סיבית – וקוין – כלומר מטבע.
עד היום לא ידוע מי ממציא הביטקוין. הראשון שלמעשה יצר את הביטקוין היה משתמש או קבוצת משתמשים בשם סטושי נקמוטו, ולמרות שכמה אנשים טענו לכתר, עדיין אין ודאות מי זה והיכן הוא התחיל.
רק שנה לאחר שהומצא, ב-2008, נעשה בביטקוין שימוש בטכנולגיית בלוקצ’יין, המתעדת את כל השימוש במטבע מיצירתו ועד לידיים שהוא עובר. הרישום נעשה באמצעות שרשרת בלוקים, ומכאן נוצר השם בלוקצ’יין.
שם ומייל פה ונשלח לך מיני קורס ופרטים על מה זה ביטקויין וקריפטו, מתאים?
מהי כריית ביטקוין
יצירת המטבע הדיגיטלי כמטבע עובר לסוחר נקראת כרייה. הכורים הם הראשונים שמאמתים את העסקאות באמצעות כוח חישוב רב, אלגוריתם. הראשונים שמצליחים בכך מקבלים מטבעות ביטקוין.
כמו כן הם בודקים שהעסקה מתועדת והמטבע לא מזויף. הם למעשה מחליפים את תפקיד המדינה והבנקים כמפקחים. לכן נקראים המטבעות הדיגיטליים גם מטבעות מבוזרים, כי אין גוף יחיד שמפקח עליהם.
מה זה ביטקוין איך זה עובד
השימוש בביטקוין נעשה באמצעות ארנק דיגיטלי שבהקשר של ביטקוין מאפשר לעשות עסקאות במטבע גם מרחוק. התוכנה יכולה להיות בטלפון, במחשב נייח או נייד, או בחומרה ייחודית למטבעות דיגיטליים.
השימוש בביטקוין מצריך גם סיסמה וכן כתובת יעד שאליה מגיע המטבע הדיגיטלי. הכתובת הזו בנויה כמו סיסמה, כתערובת של מספרים ואותיות, 34-27 תווים.
הסחר אף הוא מתנהל במערכת בלוקצ’יין או במערכות אחרות לסחר במטבעות וירטואליים.
יתרונות וחסרונות של הביטקוין
יתרון מובהק של הביטקוין הוא שיש מספר מוגבל של מטבעות ביטקוין שאפשר ליצור. אומנם זה רק כמה מיליונים, אבל בכל זאת יהיה אפשר לייצר אותם עוד 100 שנה וקצת יותר.
עוד יתרון של הביטקוין הוא שבאמצעות תכנות וחישובים הוא לא יכול לסבול מאינפלציה. הסיבה היא שידוע בדיוק מה מספר המטבעות שצריך כדי לא להציף את השוק.
בנוסף הביטקוין הפך בשנים האחרונות לנתיב השקעה חלופי לשוק ההון ולהשקעות מסורתיות, כי התשואות בו יכולות להיות גבוהות הרבה יותר.
עם זאת הוא גם תנודתי יותר וסובל מעליות ומירידות תכופות. לכן צריך ללמוד את התחום לעומק ולהבין מתי כדאי למכור ומתי לקנות ומתי להמשיך להחזיק.
מגבלה נוספת היא שהסחר בביטקוין דורש ידע טכנולוגי מסוים. עם זאת נמצא כיום גם פתרונות הן לאבטחה והן לטכנולוגיה במוצרים חלופיים של שוק ההון, כמו קרן נאמנות קריפטו או תעודת סל ביטקוין.
עוד בעיה של הביטקוין היא היבטים חוקיים, כמו רגולציה ומיסים השונים ממדינה למדינה המשפיעים באופן ניכר על התשואה.
מה זה ביטקוין ואיך סוחרים בו
בישראל גופים הסוחרים בביטקוין נתונים להסדרה, גם בהשקעות קטנות, וכן עליהם לשלם מס על רווחי הון. עבור סחר בביטקוין בישראל יש לקבל על כך רישיון.
נציין כי עד לא מזמן בנקים סירבו לקבל כספים שמקורם בביטקוין, אך בעקבות פסיקה תקדימית חויבו הבנקים לקבל 2 מיליון שקל שמקורם בביטקוין.
בישראל גם רשות ניירות ערך מבחינה בין מטבעות להשקעה למטבעות לצריכה. המטבעות שנעשה בהם שימוש לצריכה אינם נחשבים נייר ערך.
אך המטבעות להשקעה נחשבים כניירות ערך ולכן המיסוי עליהם הוא כמו המיסוי בשוק ההון, 25%.
הבנתם קצת מה זה ביטקוין, ומה הוא עושה, איך יוצרים אותו, איך משתמשים בו ועוד. אבל זה רק קצה קצהו של עולם המטבעות הדיגיטליים, שכיום רחב יותר. כמעט בכל יום נוצר מטבע וירטואלי חדש.
רוצים לדעת יותר? אילו מטבעות וירטואליים כאן כדי לשרוד ומה עתיד הביטקוין? הצטרפו לקורס מסחר במטבעות וירטואליים. אפשר להתחיל ללמוד מעכשיו.