אפיקהמלצות-בוגריםשוק ההון וקריפטושוק ההון

"ללמוד מהקשיים ולהמשיך הלאה"

"ללמוד מהקשיים ולהמשיך הלאה"

שלומי, בן 29 מבית שאן, הגיע לשוק ההון אחרי חוויה קשה שבה מנהלי השקעות הפסידו את כספו – ומכאן נולד הרצון להבין ולהתמקצע בעצמו. בתחילת לימודיו במכללת אפיק הוא נאבק בקשיים אישיים, אך חזר לקורס פעם נוספת, הפעם עם מחויבות מלאה ללמידה ולביצוע עסקאות. הוא מספר שהמרצה עידו היה גורם משמעותי בהתמדה שלו, בזכות הסבלנות, ההשקעה וההסברים הברורים. שלומי מסביר שהבחירה להעמיק דווקא אחרי כישלון נבעה מהבנה שיש "משהו אמיתי" בשוק ההון, ושלמידה מתוך נפילות היא חלק מהדרך. היעד שלו פשוט וברור: להפוך לסוחר במשרה מלאה – ועצתו למתחילים היא להשקיע, להישאר פתוחים, ולהתחיל לסחור לאט ובזהירות.

23/03/20 (כ״ז אדר תש״פ) |
Afik Avatar
מערכת אפיק
"ללמוד מהקשיים ולהמשיך הלאה"

האזנה לכתבה:

00:00 / 00:00
1.0x
מהירות קריאה
"ללמוד מהקשיים ולהמשיך הלאה" - המלצות-בוגרים, שוק ההון

תכירו את שלומי, בן 29 מבית שאן, סוחר במכללת אפיק עם סיפור לא רגיל.

הנסיון הראשון שלו עם שוק ההון היה חוויה לא קלה. "הנסיון הראשון שלי בשוק ההון לא היה קל", הוא אומר. "נתתי למנהלי השקעות לנהל לי את הכסף, סמכתי עליהם, ובסופו של דבר הם הפסידו אותו. זאת היתה חוויה לא פשוטה בכלל, אבל בדיעבד אני יכול להגיד שדווקא שם נוצר אצלי הרצון ללמוד ולהבין את השוק לעומק".

הוא ממשיך ואומר שגם הלימודים לא עברו חלק. "ההתחלה היתה קשה עבורי. היו סיבות אישיות שלי, שמנעו ממני להקדיש הרבה הזמן לנושא. לכן התחלתי את הקורס פעם נוספת והפעם ממש נכנסתי לזה בכל הכוח, אם זה לעשות עסקאות, לצפות בכל שיעור חדש שעולה לערוץ ופשוט לשבת וללמוד". הוא ממשיך ומציין כי מה שעזר לו יותר מכל להמשיך ולהתמיד הוא המרצה (עידו). "עבורי הוא עושה את ההבדל. הוא מסביר ומשקיע, דואג שתבין ומסביר מצויין."

ביקשנו משלומי לחזור מעט אחורה בחייו, אל התקופה הלא קלה בתחילת הדרך, ולהסביר כיצד קרה שדווקא אחרי חוויה כמו זו שחווה בתחילת הדרך, שעבור אנשים אחרים היתה גורמת לטראומה, הוא בחר להעמיק ולהתמקצע בשוק ההון. "זה משהו שיוצא לי לפעמים לדבר עליו עם עידו, הרעיון הזה של ללמוד מהקשיים ולקום מהמכות, הוא סיפר לי שכשהיה קטן הוא כמעט טבע, אבל היום הוא שחיין מקצועי. במקרה שלי המוטיבציה נבעה מזה שאפילו אחרי הנפילה ההיא, זיהיתי שיש שם משהו אמיתי, מאחורי כל הדברים שסיפרו לי ראיתי שיש משהו ששווה ללכת אחריו.

את היעדים לעתיד הוא מסכם בקצרה – להיות סוחר במשרה מלאה.  "אני אלך על זה בכל הכוח" הוא אומר, וגם מספק עצה למי ששוקל להתחיל ללמוד: "תשקיעו הרבה, תבואו פתוחים לשמוע ולקבל, וכשמתחילים סוף סוף להיכנס בצורה פרקטית, לעשות את זה בצורה מדודה, לאט ובזהירות".

רוצים להצטרף לההכשרת הסוחרים? קליק כאן למסלול המלא >>

 

הבהרה: המידע בכתבה מובא לצורכי ידע כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ השקעות, שיווק השקעות או המלצה לפעולה.

הקריירה החדשה שלך מעבר לפינה!

כתבות באותו נושא

שנת 2025: עלייה משמעותית בשוקי ההשקעות והבנקים

21/12/25 (א׳ טבת תשפ״ו) | מערכת אפיק

למי מתאים קורס שוק ההון? המדריך המלא לבחירה נכונה

31/05/26 (ט״ו סיון תשפ״ו) | מערכת אפיק

המהפך, בית ההשקעות שירוויח – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

06/09/26 (כ״ד אלול תשפ״ו) | אלי קאופמן

האם הזהב עדיין נכס חוף מבטחים?

29/12/25 (ט׳ טבת תשפ״ו) | מערכת אפיק

ביטקוין למתחילים – הכניסה שלך לעולם המרתק של המסחר במטבעות דיגיטליים מתחיל

01/07/15 (י״ד תמוז תשע״ה) | מערכת אפיק

האם צריך קורסים בשוק ההון או שעדיף ללמוד לבד? – מדריך מקיף לבחירת דרך הלימוד

15/09/25 (כ״ב אלול תשפ״ה) | מערכת אפיק

למרות המלחמה: האוצר מציג צמיחה וזינוק של 78% בהשקעות הזרות

08/09/26 (כ״ו אלול תשפ״ו) | אלי קאופמן

כצמן עשוי לאבד שליטה בג'י סיטי – ומה זה אומר על עתיד חברת הנדל"ן

11/06/26 (כ״ו סיון תשפ״ו) | מערכת אפיק

מהי קרן נאמנות קריפטו?

18/03/21 (ה׳ ניסן תשפ״א) | מערכת אפיק

חינוך פיננסי בחטיבת ביניים: איך ללמד ילדים לנהל כסף?

29/05/26 (י״ג סיון תשפ״ו) | מערכת אפיק

טראמפ רוצה שהריביות בארה"ב יהיו הנמוכות בעולם.

14/09/26 (ג׳ תשרי תשפ״ז) | אלי קאופמן

התחזקות השקל מול הדולר: השלכות והזדמנויות לכלכלה הישראלית

31/12/25 (י״א טבת תשפ״ו) | מערכת אפיק

לימודי שמאות מקרקעין המלצות – אפי אהרון, שמאי מקרקעין

26/12/24 (כ״ה כסלו תשפ״ה) | ירון כהן

מבט על שוקי המניות והנפט: מגמות ותחזיות

05/01/26 (ט״ז טבת תשפ״ו) | מערכת אפיק

הבורסה משיקה שני מדדים חדשים — ומשנה את כללי המשחק למשקיעים

04/05/26 (י״ז אייר תשפ״ו) | מערכת אפיק

"מגייסים עובדים": מהפכת הקריפטו מגיעה לשוק העבודה

06/03/20 (י׳ אדר תש״פ) | מערכת אפיק

השלכות התחזקות השקל על הכלכלה הישראלית: הפחתת הריבית והעתיד הכלכלי

06/01/26 (י״ז טבת תשפ״ו) | מערכת אפיק

מסלולי קריירה בשוק ההון: איך לבחור את המסלול הנכון עבורך?

24/06/26 (ט׳ תמוז תשפ״ו) | מערכת אפיק

קורס שוק ההון – כל מה שצריך לדעת כדי להשקיע בצורה נכונה

17/08/25 (כ״ג אב תשפ״ה) | מערכת אפיק

שוק ההון: אתגרים והזדמנויות בעולם משתנה

31/12/25 (י״א טבת תשפ״ו) | מערכת אפיק
wheelchair-ramp
©2026 כל הזכויות שמורות לאפיק.