למה הבורסה יכולה להמשיך לרדת?
מדד ת"א 35 מחק את כל הרווחים מאז פרוץ המלחמה וחזר לרמות שלפניה – אך הסיכון הגיאופוליטי היום גבוה בהרבה. מנדי הניג מסביר מדוע הירידות של 6.5% השבוע לא מפתיעות ועשויות להימשך.


האזנה לכתבה:


מדד ת"א 35 ירד בכ-6.5% מצטבר במהלך השבוע ונסחר ב-4,132 נקודות – כמעט בדיוק איפה שעמד רגע לפני פרוץ המלחמה. אלא שהסביבה שונה לחלוטין: ההסכם עם איראן שדלף מצביע על מצב שבו הצד האיראני לא הפסיד – ולכן, בפועל, ניצח.
ביטול סנקציות בהיקף של מאות מיליארדי דולרים צפוי להזרים כספים לארגוני הטרור האזוריים.
בנוסף, היחסים עם ארה"ב התערערו: טראמפ, שמונע יותר מאינטרסים פנים-אמריקאיים מאשר ממחויבות לישראל, גילה אכזבה מניהול המלחמה.
התוצאה: פרמיית הסיכון של ישראל עלתה, זרים מוכרים, ומנוע ה"תקווה" שהניע את הבורסה – כגון נורמליזציה עם סעודיה – נראה רחוק מאי פעם. ת"א 90 כבר רחוק 11% מהשיא של מאי, ות"א 35 רחוק 9%, טריטוריית תיקון רשמית. הניג מסכם: "השוק אמור לרדת, הירידות לא מפתיעות – אך אף אחד לא יחתום שזה בוודאות יימשך."
המשיכו לקרוא בנושא שוק ההון
לא רק לעשירים: ועדת הכספים אישרה את הצעת החוק לעידוד פעילות בשוק ההון
מסלולי קריירה בשוק ההון: איך לבחור את המסלול הנכון עבורך?
האלוף שפרש ממלחמות — ועכשיו מנהל קרב על מיליארדים בבורסה
מדלגת על המוסדיים הישראלים: יוויז'ן של פרנקל הולכת להנפקה בנאסד"ק לפי שווי של עד 4 מיליארד דולר
הבהרה: המידע בכתבה מובא לצורכי ידע כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ השקעות, שיווק השקעות או המלצה לפעולה.



הקריירה החדשה שלך מעבר לפינה!





































