ארנק דיגיטלי מומלץ – מה זה ארנק דיגיטלי, ארנקי תוכנה וארנקי חומרה מומלצים, יתרונות וחסרונות
ארנק דיגיטלי מומלץ – מהם ארנקי הקריפטו המומלצים, באילו ארנקים אפשר לרכוש מטבעות דיגיטליים, לאחסן אותם ולהשתמש בהם, מה ההבדלים בין ארנקי חומרה לתוכנה ומה היתרונות שלהם?
לפני שנדבר על ארנק דיגיטלי מומלץ, מה זה ארנק דיגיטלי בכלל? ארנק דיגיטלי הוא בדיוק כמו שזה נשמע, כלומר זה ארנק שמאפשר לנו לעשות פעילויות דיגיטליות עם הכסף שלנו, כלומר רכישת מטבעות דיגיטליים, קנייה של מטבעות דיגיטליים או וירטואליים ואחסנה שלהם. מידע מלא על קניית מטבעות דיגיטליים וארנקים דיגיטליים תוכלו לקבל בקורס השקעה בקריפטו.
לארנק דיגיטלי כמה שמות נרדפים: ארנק דיגיטלי ביטקוין – על שם המטבע הראשון, ארנק מטבעות דיגיטליים ועוד.
ארנק דיגיטלי הוא למעשה הכניסה הראשונה שלכם לעולם הקריפטו ובלוקצ’יין. הארנק הדיגיטלי הוא המקום שבו יאוחסן כל הכסף הדיגיטלי שלכם ותוכלו לבצע בו העברות לארנקים דיגיטליים אחרים. נציין שכל ארנק דיגיטלי מכיל כתובת גישה וכן סיסמת הרשאה לשימוש. ארנק דיגיטלי כבר לא מוגבל לעולם הקריפטו וכמה חברות מאפשרות שימוש במטבעות דיגיטליים לצד שימוש בכסף “רגיל” (פיאט). יש ארנקי חומרה ויש ארנקי תוכנה. ארנקי תוכנה הם הארנקים שיש לנו כתונה במחשב או בטלפון ואנקי חומרה הם ארנקים נפרדים מהמחשב, בדומה לדיסק און קי. איזה ארנק דיגיטלי מומלץ?
יש
שם ומייל פה ונשלח לך את כל מה שאתה צריך לדעת על קריפטו ואנקים דיגיטליים, מתאים?
אפל פיי
בראש ובראשונה בארנקים דיגיטליים המומלצים נמליץ על אפל פיי. אם אתם חובבי ביטקוין תשמחו לדעת שארנק אפל פיי, הפעיל בישראל, מאפשר גם שימוש בביטקוין למחזיקי prepaid mastercard של ביטפיי ואלט. את הארנק של אפל מוסיפים לאפליקציה המעודכנת של ביטפיי, שבעתיד תאפשר גם שימוש בארנקים אחרים דוגמת גוגל פיי וסמסונג פיי.
ביטפיי ואלט
אז אם כבר הזכרנו את ביטפיי, הכירו את הארנק המומלץ ביטפיי ואלט. זה ארנק דיגיטלי מומלץ שבמקור נועד להגן ולשמש את מטבעות הביטקוין אבל כיום תומך גם בארנקים ומטבעות אחרים מרובי משתתפים. לארנק יתרונות ברורים בשל הוותק שלו ורמת האמינות הגבוהה. לצד הבטיחות הגבוהה הוא מאפשר המרה לדולרים באופן יומיומי ואפילו לנהל קרנות פיננסיות דרך פלטפורמות שונות.
ארנק edge
ארנק דיגיטלי מומלץ אחר הוא edge. זו אפליקציה דיגיטלית המומלצת לאחסון מטבעות דיגיטליים וקריפטו ומומלצת למובייל. הארנק החל כארנק ביטקוין בלבד, אבל הפך לארנק מוביל בזכות ההשקעה שלו באבטחת מידע. כלומר הם לא נעזרים בצד שלישי לאבטחת המידע אלא במידע מוצפן המוחזק בשרתי החברה ומאובטח ברמה גבוהה. הוא תומך בין היתר בביטקוין, אית׳ריום, לייטקוין, דש ועוד רבים אחרים. זמין גם באנדרואיד וגם באייפון.
ארנק אקסודוס
ארנק אקסודוס הוא ארנק שקיים מ-2006 ונחשב ארנק נוח וקל לשימוש. זהו ארנק חינמי ללא דמי הרשמה וגם אין דמי אחזקה על השימוש בו. הוא מאפשר שימוש במעל 45 מטבעות וירטואליים. עם זאת החיסרון שלו הוא שהוא בנוי מקוד סגור בחלקו ולכן יש קושי לאמת את זהות המפתחים. זהו נחשב ארנק טוב למתחילים. זמין בדסקטופ ובמובייל.
ארנק אלקטרום
ארנק אלקטרום הוא ארנק דיגיטלי מומלץ למשקיעי ביטקוין ומטבעות וירטואליים מתקדמים. אם אתם מחפשים ארנק למחשב, הוא נחשב לאחד הארנקים הבטוחים ביותר. עם זאת חלו עליו בעבר מתקפות, ולכן צריך לנקוט את צעדי האבטחה המתבקשים כמו בכל מתקפת פישינג, להיזהר מלינקים חשודים, לקרוא בעיון את כל המידע ולאמת את זהות המשתמשים. ניתן להוריד את הארנק הן לדסקטופ של “חלונות” והן לאנדרואיד
ארנקי חומרה מומלצים
trezor
בניגוד לארנקים הקודמים טרזור הוא ארנק דיגיטלי מומלץ בתחום של הארנקים הקרים. מה זה אומר? ארנקים קרים הם ארנקי חומרה שלא מחוברים לאינטרנט, ולכן הם בטוחים יותר. הם כמו דיסקט חיצוני שבו יש מפתח לרשת ולכן הם לא חשופים לפריצות למיניהן. עם זאת מחירו גבוה, מעל 190 דולר.
לדג’ר ננו אקס
לדג’ר ננו אקס נחשב לארנק חומרה (ארנק קר) מהטובים ביותר. אומנם טרזור נחשב לאחד הארנקים הדיגיטליים המאובטחים ביותר, אך גם לדג’ר נותן תחרות לא רעה. גם מחירו נמוך משל טרזור, עם זאת האבטחה שלו לא פחות טובה. לצד לדג’ר ננו אקס קיים גם לדג’ר ננו אס, הוותיק יותר והמתקדם פחות. המחירים הם כ-75 דולר לננו אס וכ-150 דולר לננו אקס.
.
ארנקים דיגיטליים מומלצים שלא מיועדים דווקא לקריפטו
הזכרנו קודם את אפל פיי כארנק דיגיטלי מומלץ. לאחרונה גם גוגל פיי מאפשר שימוש בביטקוין ובמטבעות דיגיטליים אחרים דרך זירת המסחר קוינבייס. והוא החל לפעול בישראל בסוף 2021. עוד ארנק דיגיטלי כללי הוא cash app המאפשר המרת כסף פיאט לביטקוין. הארנק גם מאפשר לקנות מניות בשוק ההון. החיסרון שבינתיים הוא זמין למסחר רק בארצות הברית ובבריטניה
פייפאל הוא אומנם לא ארנק דיגיטלי רשמי אלא שירות תשלומים דיגיטלי ומאובטח ותיק, אך לאחרונה הוא מאפשר המרה של מטבעות למטבעות דיגיטליים במגוון פלטפורמות מסחר, כמו בייננס, איטורו ו-coinbase וגם דרך חשבון פייפאל עצמו. (כאן תוכלו לקרוא בין היתר איך לקנות מפייפאל).
ארנק דיגיטלי בישראל
השנה חל גידול של 50% בהוצאות דרך ארנק דיגיטלי,בעיקר דרך אפל פיי או גוגל פיי או חברות אשראי מתחרות. פשוט מצמידים את הטלפון לקורא האשראי והנה, שילמתם בלי להדקק לכרטיס. כמובן גם פייפאל צפויה להצטרף. בכולם ניתן לסחור גם במטבעטת דיגיטליים
פתיחת ארנק דיגיטלי
אז איך פותחים ארנק דיגיטלי? זה פשוט ביותר. ניתן להוריד אפליקציה של כל אחד מהארנקים המוזכרים למעלה. נרשמים, בוחרים או מקבלים סיסמה ומתחילים. חשוב לרשום אותה גם בנפרד כך שתמיד יהיה לכם גיבוי. ארנק קר כמובן יש לרכוש.
מעניין אתכם? חושבים שיש לכם עוד הרבה ללמוד? אתם מוזמנים להירשם לקורס השקעה בקריפטו ומטבעות דיגיטליים. אפשר גם לשלוח לנו שאלות בטופס למטה —->