הקוד של ביטקוין – איך הוא עובד?

הקוד של ביטקוין. כיתוב. אצבע על קוד. תמונה.

איך עובד הקוד של ביטקוין?  כורי הביטקוין ניגשים לעסקה ומתחילים לעבד אותה. הם מתחילים לוודא את כל הדברים שהם אמורים לוודא. ואם הכל תקין מתחילים לפצח את הקוד. וברגע שהם הגיעו לפיצוח של הקוד אומרים חבר’ה, הגענו לתוצאה. בוא נפרסם את הבלוק. תנו לי לפרסם, כי אני פיצחתי את העסקה. ותביאו לי תקבול כי פיצחתי את העסקה. 

אלו עסקאות בכרייה בהמתנה לבלוקצ’יין. לאחר מכן יש מבנה של כל בלוק, יש את הגיבוב הקודם, מה שנקרא Hash.  Previews Hash והגיבוב של הבלוק הנוכחי, Hash את ה- time stamp זה חותם זמן. ערך חד פעמי זה ה- nouns. זה הקוד פיצוח, הוא אומר חבר’ה הנה מצאתי את הפיצוח זה הקוד של הפיצוח. זו  הסיסמה. (קראו על מונחים אלו במאמר זה). 

הקוד של ביטקוין – הקוד הפרטי

הקוד של ביטקוין על רקע פנים
הקוד של ביטקוין. איך זה עובד.

העסקאות בנויות בתור עץ. יש עסקה ומעליה יכולות להיות עוד כמה עסקאות ועוד כמה עסקאות. וזה כל זה עדיין בתוך בלוק אחד. למשל אם אני ה- sender-השולח, אני שולח מהארנק שלי, הכתובת שלי תופיע. אני מזין את ה- private key שלי. מה זה private key? 

זה כמו שבחשבון בנק שלי אני צריך להזין את הפרטים שלי. אני מקיש תעודת זהות, מקיש סיסמה ואז  יש לי  גישה לחשבון. ולמעשה אם יש לי את הסיסמה, אני יכול להעביר מהחשבון שלי למי שאני רוצה. אותו דבר גם בביטקוין.  כמו שבחשבון בנק רוצים לשלוח אליי, אני אומר קח את החשבון בנק שלי ותשלח לי., לא קורה כלום. אתם לא יכולים לגנוב לי. אבל להיפך, אתם יכולים לתת לי. אין לי בעיה. קחו את החשבון בנק. תעבירו כמה שבא לכם. 

הקוד הציבורי של הביטקוין

זה חד צדדי. אותו דבר זה ה-public key. Public key זה הקוד הציבורי. אני יכול לתת לכולם וכשאני רוצה שאתם תעבירו לי ביטקוין אני נותן לכם את הקוד הזה. ואתם מעבירים אלי באמצעות הקוד הזה. אתם רושמים העברה, למי מכניסים את הקוד, כמה אתם רוצים להעביר, לוחצים ומעבירים אלי את הביטקוין אם אני כבר עשיתי העברה ויש לי ארנק,. כלומר הורדתי את הארנק לפלאפון ויש לי אפשרות לקבל את הקוד. אם הפלאפון נעלם,  אז הקוד הזה נקרא private key.

אבל אם אנחנו מגיעים לבנק ואומרים תקשיבו שכחתי את הקוד, הבנק אומר אין בעיה. בוא תראה לי שזה אתה. תגיד לי את תעודת הזהות שלך ואז אנחנו ניתן לך את הקוד, נשחזר את הסיסמה וכל אחד עם שיטות שחזור סיסמה שלו . בביטקוין אין אפשרות לשחזר. אתם מקבלים את הקוד הסודי אם הקוד של ביטקוין נעלם,  בביטקוין אין עם מי לדבר. זה אחד החסרונות של הביטקוין. או של הרבה מטבעות דיגיטליים אחרים. אם אתם שמרתם את הקוד ואיבדתם אותו, בעיה שלכם. אין עם מי לדבר. אין למי לפנות. אכלתם אותה. אין ,administration אין מנכ”ל ביטקוין בע”מ, אין דבר כזה. 

זה כמו רובוט שאני אומר לו צא לדרך. אם אחרי זה אני רוצה לקחת אותו לתכנת אותו מחדש. אני יכול. אבל הוא אמור לפעול לבד. מישהו תכנת אותו.  אם מישהו רוצה, הוא יכול לקחת ולשנות את הקוד ויש היום קהילה שתומכת בביטקוין ומדי פעם הם עושים שינויים בקוד. זה דבר שנקרא fork אתם גם תשמעו עליו. אנחנו מדברים על זה בקורס. ואם צריך מעדכנים את הקוד. 

אם אנחנו משנים משהו בבלוקצ’יין אנחנו משנים את זה רק קדימה. אי אפשר לשנות אחורה כי ההיסטוריה כבר קיימת והיא מופיעה כבלוקים קודמים. אם יש לי את ה- private key, ויש לי את הארנק בפלאפון ואני היום באילת, הפלאפון לא בבית אני יכול לבוא לחבר, בוא, תן לי רגע את הפלאפון, אני רוצה להעביר למישהו אחר. אני נכנס לפלאפון, מקיש את הקוד של ביטקוין הסודי זה, כלומר ה-private key, ואז יש לי גישה לחשבון. זו בעצם הוכחת גישה לארנק. יש לי גישה ואז אני אומר אוקי עכשיו יש לי את הקוד אני יכול להעביר את הכסף שיש לי למי שאני רוצה. 

שם ומייל פה ונשלח לך מיני קורס ופרטים על הקוד של הביטקויין, מתאים?

טופס ראשי
יש לי תואר / אני בלימודי תואר
הסכמה לתקנון

איך להכניס את הקוד של הביטקוין

הקוד של הביטקוין זה קוד ארוך. לא מקלידים את הקוד  כי הסיכוי שתקליד קוד כזה ארוך ולא תטעה, הוא מאוד מאוד נמוך. עושים העתק הדבק. עושים סריקת ברקוד. הרי סתם QR קוד רגיל שיש בפלאפון אם אתה סורק את הברקוד הוא נותן לך את הקוד שכתוב. אני יכול אפילו לכתוב אבטיח  ולעשות ברקוד אם אני כותב אבטיח, ואני יכול לעשות ברקוד ספציפי שכשאני אקרא אותו הוא ייתן לי “אבטיח”. 

הברקודים הם בעצם מאמתים את הקודים. זה הרבה יותר נוח מאשר לשלוח למישהו לחשבון בנק. מה חשבון בנק שלך? מה השם? איזה סניף אתה? לא נוח. תביא לי את הברקוד שלך תשלח לי את הברקוד בהודעה, אני סורק אותו. קח, שלחתי לך את הביטקוין. זה הכי נוח לדעתי. QR קוד. זה סורק ברקודים. וה-private key הרבה פעמים הוא גם כן מגיע בתור ברקוד. שאפשר לסרוק  את ה-private key שלי ואז יש לי גישה לארנק, יש גם מה שנקרא seed. זה 12 או 24 מילים שאני רושם מילה במילה את כל המילים שקיבלתי. ואז בעצם יש לי גישה לחשבון. זה אותו דבר כמו ה-private key רק זה בנוי בצורה שונה. 

באנר ללימודי מטבעות דיגיטליים

בעיות אבטחה בקוד

אבל אם מישהו קיבל את הקוד  של ביטקוין שלך, ויש לו גישה לארנק, במצב כזה יכול להיות שלשניכם תהיה גישה לארנק ואז הוא אם הוא רוצה הוא יוכל לשלול ממך את הגישה, הוא יכול להיכנס לחשבון ולהעביר את המטבעות לחשבון אחר שלך אין גישה אליו. וכך הוא יגנוב לך את המטבעות.

במאמרים אחרים, אם תעקבו אחרינו, נסביר על איך לאבטח כמה שיותר את הביטקוין ומטבעות נוספים. 

לסיכום, מתעניינים בנושא הקוד של ביטקוין ובאבטחה שלו? בואו ללמוד קורס מסחר במטבעות וירטואליים. מקליקים, ממלאים פרטים ומתחילים מיד בקורס 100% אונליין! כולל מבחנים ותרגולים. 

 מוזמנים לבדוק יותר על קורס מסחר במטבעות וירטואליים 

כתבות נוספות שיעניינו אותך

שיתוף

שלחו לנו הודעה

טופס ראשי
יש לי תואר / אני בלימודי תואר
הסכמה לתקנון

פוסטים נוספים

מדריך להסבה מקצועית למייל,
מתאים?

טופס ראשי
יש לי תואר / אני בלימודי תואר
הסכמה לתקנון
ליצירת קשר לחץ כאן

צור קשר

יש לך שאלות? צריך עזרה? מנהלי שירות הלקוחות שלנו ישמחו לענות לך על כל שאלה - הכנס את הפרטים שלך ואנו ניצור איתך קשר במהירות

טופס ראשי
יש לי תואר / אני בלימודי תואר
הסכמה לתקנון