אפיקשמאות רכוש

"אנשים שבועיים לפני חג ולא יודעים אם יהיה להם כסף": מחדל בפיצויי המלחמה שפוגע בעובדים ובעסקים

"אנשים שבועיים לפני חג ולא יודעים אם יהיה להם כסף": מחדל בפיצויי המלחמה שפוגע בעובדים ובעסקים

ועדת הכלכלה של הכנסת בראשות ח"כ אלון שוסטר קיימה דיון חריף בנושא ההיערכות ופעילות רשות המיסים לפיצוי על נזקי המלחמה, על רקע דוח מבקר המדינה והמשך הפגיעה הכלכלית הקשה במשק. הדיון חשף תסכול עמוק של עסקים, עצמאים ועובדים שעתיים שנמצאים ללא מענה ברור בעת משבר.

18/03/26 (כ״ט ניסן תשפ״ו) |
Afik Avatar
מערכת אפיק
"אנשים שבועיים לפני חג ולא יודעים אם יהיה להם כסף": מחדל בפיצויי המלחמה שפוגע בעובדים ובעסקים
קרדיט תמונה: חה"כ אלון שוסטר, תמונה מעמוד הפייסבוק של הח"כ. AI

האזנה לכתבה:

00:00 / 00:00
1.0x
מהירות קריאה
"אנשים שבועיים לפני חג ולא יודעים אם יהיה להם כסף": מחדל בפיצויי המלחמה שפוגע בעובדים ובעסקים   שמאות רכוש

הוועדה: מנגנוני הפיצוי חייבים לפעול מהר יותר

יו"ר הוועדה ח"כ אלון שוסטר הדגיש כי על המדינה לבחון היכן הדברים עומדים ביחס להמלצות מבקר המדינה, ולוודא שקיימים מנגנונים ברורים שיאפשרו מתן פיצוי מהיר לנפגעים. לדבריו, בעקבות מבצע שאגת הארי נדרשת הפעלה מחודשת של קרן הפיצויים ומס רכוש, ולכן יש לבחון את הסדרת מסלולי הפיצויים לנזקים עקיפים, את מבנה הקרן ואת הטיפול בתביעות המגזר החקלאי והעסקי.

מבקר המדינה: ליקויים עדיין קיימים

רו"ח חנן פוגל, מנהל אגף ביקורת במשרד מבקר המדינה, ציין כי חלק מהליקויים שהוזכרו בדוח טרם תוקנו. בין הבעיות שהוא מנה: ניהול כספי הקרן, גביית תשלומים שניתנו ביתר, והיעדר חקיקה קבועה בנושא זכאות לפיצויים עקיפים. כיום קיימות מעל עשרים חקיקות משנה והוראות שעה המחליפות חקיקה יציבה, דבר היוצר חוסר ודאות ומאריך את התהליכים עבור עסקים. פוגל הוסיף כי יש צורך להסדיר מראש תהליכי עבודה וחלוקת אחריות בין רשות המיסים למשרד הבינוי והשיכון לגבי שיקום אזורים שנפגעו.

עסקים: המתווה לא מתאים למציאות

נציגי עולם העסקים הציגו תמונה קשה. טיראן ששון מאיגוד לשכות המסחר הדגיש כי מאות אלפי עסקים נדרשו להפסיק לעבוד במסגרת משק חיוני, ועדיין אין פתרון לעובדים שלא הגיעו לעבודה ולמי ששכרם קוצץ בכ-25%. לדבריו, יש לתת מענה גם להורים לילדים מתחת לגיל 14 שנאלצו להישאר בבית, ולבחון מתווה של חל"ת לסירוגין. בנוסף הציע לעדכן את מתווה הפיצויים כך שייקח בחשבון עסקים בצמיחה ולבחון הצמדת המחזור למדד המחירים לצרכן.

דובי אמיתי מהתאחדות האיכרים ציין כי המתווה שאושר לאחרונה נותן מענה חלקי בלבד, ועדיין קיימות בעיות משמעותיות. לדבריו, ועדת הערר של משרד המשפטים אינה מופעלת, טרם הגיעו להסכמות בנושא החל"ת, ועסקים שמחזורם מעל 400 מיליון שקל נשארים מחוץ למעגל הזכאות.

אורי זלינגר מהתאחדות התעשיינים הוסיף כי במבנה הנוכחי קיימת אפליה כלפי עסקים שבחרו לחזור מהר יותר לעבודה, וכי המתווה המבוסס על פרק זמן של 14 יום יוצר תמריץ שלילי לחזרה מהירה לפעילות.

"אנשים שבועיים לפני חג ולא יודעים אם יהיה להם כסף": מחדל בפיצויי המלחמה שפוגע בעובדים ובעסקים   שמאות רכוש

עצמאים ופרילנסרים: שבועיים לפני חג ועדיין לא יודעים

דדי סוויסה מפורום העצמאים והפרילנסרים הציג את מצוקת העצמאים במילים חדות: ועדת הכספים טרם התכנסה לאשר את תקנות מתווה הפיצויים, בעוד שבועיים מתקיים חג ואנשים אינם יודעים מה גובה הפיצוי שיקבלו ואם יקבלו אותו בכלל. לדבריו, יש לתת מענה דחוף גם לעובדים שעתיים שאין להם קביעות ואינם יודעים מי ישלם להם על הימים שלא עבדו.

רשות המיסים: מקדמות שולמו, תביעות מורכבות עדיין בטיפול

מנהל קרן הפיצויים ברשות המיסים, רמי יצקן, הציג את מצב הטיפול בתביעות. לדבריו, במסלול האדום בענף החקלאות הוגשו כ-1,600 תביעות מאז תחילת המלחמה, ומתוכן נותרו כ-400 תביעות פתוחות, בעיקר המקרים המורכבים ביותר. ברוב המקרים כבר ניתנו מקדמות משמעותיות. הוא הדגיש כי קיימים שלושה מסלולי תביעה: מסלול מהיר עד 30,000 שקל ללא צורך בשמאי, מסלול שמאי שבו התושב מקבל פיצוי ומתקן בעצמו, ומסלול לאנשים מעוטי יכולת שבו חברת עמיגור מבצעת את השיקום.

קול מהשטח: מגדלים על הגבול ממתינים לשנים

עמוס כהן, חקלאי ממושב נטועה, שיתף בקשיים בגוף ראשון. לדבריו, המטעים שלו נמצאים על הגבול, ובמהלך המלחמה נמנע מהמגדלים להגיע לשטחים כלל. עד 2024 מס רכוש ליווה את החקלאים בצורה טובה, אך מאז קיים קושי גדול, כשהוצאות השיקום מגיעות למיליוני שקלים. ירון בלחסן ממגדלי הפירות הוסיף כי אמנם רבים מהמגדלים כבר קיבלו את המגיע להם, אך תביעות פתוחות רבות עדיין נמשכות מאז תחילת המלחמה.

הקריירה החדשה שלך מעבר לפינה!

קורסים מומלצים

קורס עד מומחה

לקחת את המקצועיות צעד אחד קדימה בשנים האחרונות חל גידול משמעותי בידע מקצועי בעת הגעה…

לקחת את המקצועיות צעד אחד…

קורס הערכה ואיתור של נזקי מים

קורס ייחודי שיחשוף אותך למיומנויות ניהול נזילות בבניינים – שילוב פרקטי של הבנה פיננסית ויישום…

קורס ייחודי שיחשוף אותך למיומנויות…

שמאות רכוש ונזקי חקלאות

קורס ממוקד בפרטי היסוד של סוגיית הרכוש – שיבנה כישורים איתנים בניתוח סוגיות רישום, בעלות…

קורס ממוקד בפרטי היסוד של…

קורס הערכת אומנות ועיצוב

למד בקורס מקיף זה כיצד להעריך במדויק חפצי אומנות ועיצוב עבור חברות ואנשים פרטיים

למד בקורס מקיף זה כיצד…

כתבות באותו נושא

נשיא לשכת סוכני הביטוח : הנזק לרכוש נאמד עד כה ב כ 10 מיליארד ש" – מכללת אפיק

15/10/23 (ל׳ תשרי תשפ״ד) | יעקב חזן

ביטוח תכולה: עיקרי הכיסוי בפוליסה

03/02/26 (ט״ז שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

התמודדות עם נזק לרכוש במהלך לחימה: זכויות ופיצויים

04/03/26 (ט״ו ניסן תשפ״ו) | מערכת אפיק

שמאי רכוש וטכנולוגיה – מתכונת לימודי שמאות רכוש – מכללת אפיק

14/11/21 (י׳ כסלו תשפ״ב) | יעקב חזן

הסמכה ממשלתית לשמאות רכוש – האם יש דבר כזה? ראיון עם עמוס רגב, יו"ר ענף החקלאות באיגוד השמאים בישראל

14/04/22 (י״ג אייר תשפ״ב) | רוני מנשה

האם ניתן לכפות התחדשות על בניין שלא נפגע? המחלוקות המרכזיות בחוק השיקום

24/03/26 (ו׳ אייר תשפ״ו) | מערכת אפיק

שמאות רכוש ועולם הביטוח – מכללת אפיק

15/11/21 (י״א כסלו תשפ״ב) | מערכת אפיק

רעידת אדמה: נזקי רעידת אדמה למבנה

03/02/26 (ט״ז שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

תנאי קבלה שמאות רכוש – מה צריך כדי להתחיל ללמוד ולהשתלב בתחום

08/10/20 (כ׳ תשרי תשפ״א) | מערכת אפיק

ריצוף מתרומם בגלל נזילה: איך לטפל בבעיה?

08/02/26 (כ״א שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

כשל באיטום גג: איך מונעים נזקי מים?

08/02/26 (כ״ב שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

מהם נזקי החקלאות העיקריים בישראל? – מכללת אפיק

11/10/20 (כ״ג תשרי תשפ״א) | מערכת אפיק

הנהגת מס רכוש על קרקעות פנויות: שינוי במשחק הנדל"ן הישראלי

24/12/25 (ד׳ טבת תשפ״ו) | מערכת אפיק

סקר: רוב המבוטחים בפוליסות דירה לא מודעים לזכותם להזמין שמאי פרטי – מכללת אפיק

27/01/22 (כ״ה שבט תשפ״ב) | מערכת אפיק

הערכת נזקים מנזילות – כלים תרמים לאיתור נזילות – ידע ששמאי רכוש חייב להכיר – מכללת אפיק

27/12/20 (י״ב טבת תשפ״א) | מערכת אפיק

למה ללמוד קורס שמאי נזקי רכוש וחקלאות? מכללת אפיק

23/09/20 (ה׳ תשרי תשפ״א) | מערכת אפיק

השפעת חוקי השיקום על מחירי הדירות בישראל

04/03/26 (ט״ו ניסן תשפ״ו) | מערכת אפיק

רטיבות בקיר פנימי: איך להתמודד עם הבעיה?

08/02/26 (כ״א שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

דו"ח איתור נזילות: למה זה חשוב?

08/02/26 (כ״ב שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

האם כדאי ללמוד שמאות רכוש ומה חשוב לבדוק לפני שבוחרים מקום ללמוד בו את המקצוע? – מכללת אפיק

03/05/22 (ב׳ סיון תשפ״ב) | יעקב חזן
wheelchair-ramp
©2026 כל הזכויות שמורות לאפיק.