כיצד להפחית הסיכוי לפריצת דלקה בבית? – מכללת אפיק
שמאי רכוש וחקלאות מקצועי הוא זה שייקרא לכל זירה בה התרחשה דלקה. הניסיון הרב של שמאי הרכוש והחקלאות בבחינה של דלקות מביא רבים מהם להצביע על הסיבות השכיחות לפריצה של דלקה בבתים ובכך להמליץ מה ניתן לעשות וכיצד להתנהל על מנת להפחית את הסיכוי לפריצה של דלקה.
דלקה בעקבות כשל חשמלי
כשל חשמלי בבניינים ודירות מהווה מקור רחב לדלקות ובמיוחד בעונת החורף, הן בשל חשיפה של חשמל למים והן למול השימוש הרחב של מכשירים חשמליים המשמשים לחימום הבית אך מהווים מקור להתרחשות מהירה של דלקה.
יש פעמים ודיירים בבית ובבניין יחושו בזרם חשמלי במים. הדבר מעיד על כך שלא קיימת הארקה. מדובר על כבל נחושת האמור לשחרר מטען חשמלי עודף ממערכת החשמל בבית. כשהארקה בבית תקינה היא תביא את מפסק החשמל לקפוץ ולעצור מקרים של התחשמלות.
על דיירים בכל בניין לדאוג לתחזוקה ראויה של מערכת החשמל בבניין. תחזוקה ראויה בבניינים רבים היא זו המונעת מקרים של התלקחות אשר יכולה להפוך בניין מגורים שלהם למלכודת מוות עבור רוב הדיירים ובמיוחד אלו הנמצאים בקומות העליונות.
כשלים במערכת החשמל בבתים קורות לרוב בשל תקלה באחד מארונות החשמל, מכשל חשמלי במזגנים, בשל תנורי הסקה וחימום בתקופת החורף, בשל תקלות במקררים ואף בתקלות חשמל במכשירים כמו מייבש הכביסה, תקלה במדיח הכלים ועוד.
על מנת לוודא שמערכת החשמל בבניין תקינה ואיננה מהווה פתח לדלקות חשוב שדיירי הבניין ידאגו לבדיקות תקופתיות וקבועות של חשמלאים ולבטח לפני החורף. במקרים ובהם מדובר על חשש לתקלות חשמל מבניות ועמוקות יותר ניתן ומומלץ לצרף לבדיקה גם שמאי רכוש.
שימוש במפסק או ממסר פחת ישנים עלול לגרום לדלקה
בחלק מהפעמים יש ודלקה יכולה להיווצר בשל שימוש במפסקים ישנים שלא הוחלפו. חשמלאים רבים מעידים כי הם מגיעים לדירות בהם קיים מפסק חשמלי שעובד כשלושה עשורים. אותו מפסק ישן ובלוי מהווה מקור לקצר ומכאן הדרך לדלקה בדירה ובבניין קצרה.
לצד חוסר ההקפדה של החלפת מפסק ישן, מעידים חשמלאים ומומחים לדלקות, כי ממסר הפחת המשמש בעצם כמפסק ראשי הינו גורם לדלקות ושוב בשל העובדה שאותו מפסק פועל במשך שנים מבלי שטרחו להחליפו בחדש.
ממסר הפחת יכול לשמש למספר שנים וההמלצה היא להחליפו בכל עשר שנים. מדובר על רכיב חשמלי שתפקידו למנוע דלקות והתחשמלות. הממסר פועל 24 שעות ביממה ועל כן הוא רכיב בעל אורח חיים מוגבל ולא רצוי לעשות בו שימוש של מעל לעשר שנים. על מנת לבדוק תקינותו של ממסר הפחת ממליצים אנשי מקצוע ללחוץ על כפתור הטסט פעם בשלושה חודשים ולראות כי הממסר מקפיץ את המפסק באופן מידי. במידה והמפסק אינו קופץ חשוב להזמין חשמלאי.
עומס על מערכת החשמל
חשוב להבין שלמערכת החשמל יש קיבולת מוגבלת. חשמלאים ושמאי רכוש ממליצים לדיירים לא להעמיס על מערכת החשמל שלא לצורך, לבטח לא לאורך שעות ארוכות. עומס על המערכת עלול להביא רכיבים מסוימים במערכת החשמל להתחמם עד למצב שהם נשרפים ומהווים מקור לדלקה.
ההמלצה היא להימנע משימוש במקביל של מכשירי חשמל הנחשבים כ”זוללי חשמל”. נסו להפעיל כל מכשיר כזה לחוד ולחלק את הזמן בין פעילות מכונת הכביסה, מייבש הכביסה, מדיח הכלים, התנור והקומקום החשמלי. לדוד החשמל מומלץ להתקין טיימר שיופעל באופן אוטומטי לפני שעות העומס.
שימוש במגן ברקים
מכשיר שחשוב לשלב בבתים הוא מגן הברקים. כיום קיימים כשלושה סוגים שונים של מגני ברקים, כשאחד מהסוגים מיועד לשימוש בבתים.
מגן הברקים לשימוש בבתים מיועד להיות מפסק חשמלי מתקדם המתחבר למפסק הסטנדרטי בדירה ואליו מחובר המוצר החשמלי עליו נרצה להגן. מגן הברקים מהווה בעצם מכשיר המאפשר הגנה מפני נחשולי ברקים ומתח. ביכולתו לזהות נפילות מתח ולהביא לניתוק המכשיר החשמלי מאותו מתח וליצור השהייה של מספר דקות עד יצירת חיבור מחדש.
שימוש במגן ברקים מומלץ לעשות למכשירים הגדולים בבית. ניתן לראותו לרוב בחיבור החשמל של מקררים, מכונות כביסה, מייבשים ומדיחי כלים.
התייחסו בכובד ראש לרעשים, ניצוצות וריחות
יש פעמים ולדלקה שהתרחשה עקב בעיות במערכת החשמל היו סימנים מקדימים בדמות רעשים וניצוצות. כל התרחשות חריגה של מערכת החשמל בבית או בבניין חייבת לקבל התייחסות והיא מהווה סימן מקדים לאפשרות של דלקה שעומדת לקרות.
מקרים בהם יוצאים ניצוצות מהשקעים מעידים על מגעים רופפים בתוך השקעים לבטח אם לצד הניצוצות בוקעים רעשים מתוך השקעים. את חיזוק הברגים שמחזיקים את השקע לקיר חשוב שייבצע חשמלאי ומומלץ להימנע מלנסות לתקן זאת לבד.
לצד רעשים וניצוצות ישנם גם ריחות המוכרים לנו ככאלו שיכולים להיות סימנים מקדימים להתרחשותה של דלקה שעלולה לפרוץ. ריחות יכולים להגיע משקעי חשמל שונים, ממפצלים ומלוחות החשמל בחדרי המדרגות.
שימוש זהיר במפצלים ומאריכים
שמאי רכוש וחשמלאים מדגישים כי למפצלים מגבלות שחשוב להכיר בטרם נחבר אליהם מכשירי חשמל. ההבחנה נעשית לרוב בין שנאי קטן המכיל 2-4 שקעים לבין כבל רב שקע שמכיל 4-8 שקעים המגיע עם מפסק והוא גם כולל כבל מאריך.
את מכשירי החשמל הנחשבים ל”זוללי חשמל” רצוי לא לחבר לשנאים הקטנים. שימוש בכבל רב שקע נחשב לבטיחותי יותר ומיועד להכיל בצורה טובה יותר את אותם מכשירים הנחשבים כ”זוללי חשמל”. הבט חשוב נוסף נוגע לעובדה שאת הכבל המאריך יש לפרוס לאורכו ולא להשאיר מגולגל.
ככלל, שימוש במפצלים או כבלים מאריכים חשוב שייעשה רק כשאין ברירה אחרת. במקרים ובהם בחרתם בכבל רב שקע בחרו בכבל עבה ועמיד ככל הניתן ולהימנע, בכל מקרה, מלהניחו על גבי שטיחים או בסמוך לווילונות הנוגעים ברצפה ויכולים להימצא בסמוך לכבל.
לימוד נושאי הדלקות במכללת אפיק
קורס שמאות רכוש וחקלאות במכללת אפיק מעניק התייחסות רחבה לנושא ההדלקות. במסגרת מערך הלימודים יחשפו הסטודנטים לנושאים הנוגעים ליכולתו של שמאי הרכוש להפיק דו”ח מקצועי אודות הסיבות לדלקה וזאת כשהם מתבססים מה כוללת בדיקה של חוקר דלקות, סדר הגודל שלה, השווי הכספי של הנזקים ובכך אף להפוך לאינסטנציה מקצועית עימה ניתן להתייעץ בכל הנוגע לדרכים למנוע את הדלקה הבאה.
לימודי שמאות רכוש זה תחום ענק המכיל מגוון של מסלולי לימוד, החל מקורס הערכת אומנות ועתיקות ועד לשמאות רכוש וחקלאות, עד מומחה לבית משפט וללא צורך בהסמכה ממשלתית כל שהיא.
השכר של שמאי רכוש משתנה וזה תלוי מאוד בהיקף תעודות ההסמכה שיש לכם.
אצלנו באפיק אונליין אתם מקבלים 5 תעודות הסמכה במסלול אחד, וגם המחירים באונליין משתלמים – שזה מטורף, והכל באונליין.
אז אם שאלתם את עצמכם האם כדאי ללמוד את התחום, אז ברור שכן, בין היתר מאחר וזה מקצוע מבוקש, שקל יחסית למצוא בו התמחות , ויש חוסר של שמאי רכוש וחקלאות בישראל ולכן שמאי רכוש דרושים בכל חלקי הארץ ואלו הסיבות האמיתיות ללמוד שמאות רכוש וחקלאות.
לגבי תנאי הקבלה ללימודי שמאות רכוש – זה פה. , וגם אפשר לקרוא איך למצוא עבודה כשמאי רכוש מפה.