על גב המטרו: האחים עזריה של קבוצת אורון שווים כבר 1.5 מיליארד שקל על הנייר
מניית קבוצת אורון, חברת תשתיות קטנה יחסית שבשליטת יואל וגילי עזריה, זינקה ב-495% מאז 7 באוקטובר 2023 — ושווי שוקה טיפס ל-2.3 מיליארד שקל. הדלק: זכייה במכרזים לפרויקט המטרו ותחושה בשוק שזו רק ה"פרולוג" לגל השקעות ענק של 180 מיליארד שקל בתשתיות.




האזנה לכתבה:


בעוד ענקיות הבנייה הישראליות — אלקטרה, שיכון ובינוי, אשטרום ודניה סיבוס — מתכוננות למכרזי הביצוע המרכזיים של פרויקט המטרו, דווקא שחקנית קטנה ופחות מוכרת היא זו שכבר נושכת ממנו נתח ראשון. קבוצת אורון, שבשליטת האחים יואל וגילי עזריה — מכהנים כיו"ר ומנכ"ל בהתאמה — הכריזה בסוף מאי ובאמצע יוני על זכייה במכרזים בהיקף מצטבר של 362 מיליון שקל לעבודות קידום זמינות: העתקת קווי ביוב, מים, חשמל ותקשורת, הקמת קירות דיפון ועבודות פיתוח בשני מתחמי דיפו בראשון לציון ובאור יהודה. המניה הגיבה בהתאם — 8% לאחר הדיווח הראשון, ו-14% לאחר הדיווח השני.
בסיכום תקופת המלחמה מאז 7 באוקטובר 2023, מניית אורון עלתה ב-495%, לעומת 33% בלבד במדד ת"א-125 — פי ארבעה מהמדד ובפער עצום ממרבית המתחרות. שווי השוק של החברה הגיע ל-2.3 מיליארד שקל, ושווי החזקותיהם של שני האחים — כל אחד מחזיק 32.5% — כבר מתקרב ל-1.5 מיליארד שקל.
המשיכו לקרוא בנושא שוק ההון
מדלגת על המוסדיים הישראלים: יוויז'ן של פרנקל הולכת להנפקה בנאסד"ק לפי שווי של עד 4 מיליארד דולר
המניה הישראלית שמזנקת היום ב-250%
המניה הישראלית שמזנקת היום ב-250%
הפד הותיר את הריבית ללא שינוי: המבחן הראשון של קווין וורש מתחיל עכשיו
מה יוצר את ההתלהבות? גורמי שוק מסבירים שאורון נתפסת כ"שפיר קטנה" — חברה שפעילותה ממוקדת בתשתיות, ולא מסוכמת עם פרויקטי מגורים או משרדים שנמצאים בהאטה. בנוסף, ייחודה טמון ביכולתה לספק לעצמה חלק ניכר מחומרי הגלם — שתי מחצבות, שמונה מפעלי בטון, ייצור אלומיניום ואלמנטים טרומיים — וכן להביא עובדים זרים באמצעות תאגיד כוח אדם שהקימה בעצמה. יכולת האינטגרציה הזו מאפשרת לה לשמור על רווחיות גם בפרויקטים גבוליים.
ברמה הכספית, את 2025 סיימה אורון עם הכנסות של 2.04 מיליארד שקל, עלייה של 10%, אולם הרווח הנקי ירד ב-17% ל-30 מיליון שקל בעיקר בגלל עלויות מימון. הרבעון הראשון של 2026 הושפע מהמלחמה מול איראן שפרצה בסוף פברואר, וההכנסות ירדו ב-17% ל-418 מיליון שקל, אך הרווח התפעולי נשמר ברמה דומה לרבעון המקביל — 26 מיליון שקל. נקודת תשומת לב: מכירות הדירות בשנת 2025 צנחו ל-79 בלבד, לעומת 389 ב-2024, וברבעון הראשון של 2026 נמכרו חמש דירות בלבד.
הבהרה: המידע בכתבה מובא לצורכי ידע כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ השקעות, שיווק השקעות או המלצה לפעולה.



הקריירה החדשה שלך מעבר לפינה!





































