אפיקשוק ההון וקריפטושוק ההון

על גב המטרו: האחים עזריה של קבוצת אורון שווים כבר 1.5 מיליארד שקל על הנייר

על גב המטרו: האחים עזריה של קבוצת אורון שווים כבר 1.5 מיליארד שקל על הנייר

מניית קבוצת אורון, חברת תשתיות קטנה יחסית שבשליטת יואל וגילי עזריה, זינקה ב-495% מאז 7 באוקטובר 2023 — ושווי שוקה טיפס ל-2.3 מיליארד שקל. הדלק: זכייה במכרזים לפרויקט המטרו ותחושה בשוק שזו רק ה"פרולוג" לגל השקעות ענק של 180 מיליארד שקל בתשתיות.

22/06/26 (ז׳ תמוז תשפ״ו) |
Roni Menashe
רוני מנשה
על גב המטרו: האחים עזריה של קבוצת אורון שווים כבר 1.5 מיליארד שקל על הנייר

האזנה לכתבה:

00:00 / 00:00
1.0x
מהירות קריאה
על גב המטרו: האחים עזריה של קבוצת אורון שווים כבר 1

בעוד ענקיות הבנייה הישראליות — אלקטרה, שיכון ובינוי, אשטרום ודניה סיבוס — מתכוננות למכרזי הביצוע המרכזיים של פרויקט המטרו, דווקא שחקנית קטנה ופחות מוכרת היא זו שכבר נושכת ממנו נתח ראשון. קבוצת אורון, שבשליטת האחים יואל וגילי עזריה — מכהנים כיו"ר ומנכ"ל בהתאמה — הכריזה בסוף מאי ובאמצע יוני על זכייה במכרזים בהיקף מצטבר של 362 מיליון שקל לעבודות קידום זמינות: העתקת קווי ביוב, מים, חשמל ותקשורת, הקמת קירות דיפון ועבודות פיתוח בשני מתחמי דיפו בראשון לציון ובאור יהודה. המניה הגיבה בהתאם — 8% לאחר הדיווח הראשון, ו-14% לאחר הדיווח השני.

בסיכום תקופת המלחמה מאז 7 באוקטובר 2023, מניית אורון עלתה ב-495%, לעומת 33% בלבד במדד ת"א-125 — פי ארבעה מהמדד ובפער עצום ממרבית המתחרות. שווי השוק של החברה הגיע ל-2.3 מיליארד שקל, ושווי החזקותיהם של שני האחים — כל אחד מחזיק 32.5% — כבר מתקרב ל-1.5 מיליארד שקל.

מה יוצר את ההתלהבות? גורמי שוק מסבירים שאורון נתפסת כ"שפיר קטנה" — חברה שפעילותה ממוקדת בתשתיות, ולא מסוכמת עם פרויקטי מגורים או משרדים שנמצאים בהאטה. בנוסף, ייחודה טמון ביכולתה לספק לעצמה חלק ניכר מחומרי הגלם — שתי מחצבות, שמונה מפעלי בטון, ייצור אלומיניום ואלמנטים טרומיים — וכן להביא עובדים זרים באמצעות תאגיד כוח אדם שהקימה בעצמה. יכולת האינטגרציה הזו מאפשרת לה לשמור על רווחיות גם בפרויקטים גבוליים.

ברמה הכספית, את 2025 סיימה אורון עם הכנסות של 2.04 מיליארד שקל, עלייה של 10%, אולם הרווח הנקי ירד ב-17% ל-30 מיליון שקל בעיקר בגלל עלויות מימון. הרבעון הראשון של 2026 הושפע מהמלחמה מול איראן שפרצה בסוף פברואר, וההכנסות ירדו ב-17% ל-418 מיליון שקל, אך הרווח התפעולי נשמר ברמה דומה לרבעון המקביל — 26 מיליון שקל. נקודת תשומת לב: מכירות הדירות בשנת 2025 צנחו ל-79 בלבד, לעומת 389 ב-2024, וברבעון הראשון של 2026 נמכרו חמש דירות בלבד.

 

הבהרה: המידע בכתבה מובא לצורכי ידע כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ השקעות, שיווק השקעות או המלצה לפעולה.

הקריירה החדשה שלך מעבר לפינה!

כתבות באותו נושא

הזדמנויות ואתגרים בשוק האופציות בתל אביב: מבט מעמיק

05/03/26 (ט״ז אדר תשפ״ו) | מערכת אפיק

מה זה מדד מחירי ההוצאות לצריכה פרטית (PCE)? המדריך המקיף

25/01/26 (ז׳ שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

ניתוח טכני או ניתוח פונדמנטלי – מה עדיף ולמה?

02/03/26 (י״ג אדר תשפ״ו) | מערכת אפיק

השינויים בשוקי המניות וההשקעות: פברואר 2026

01/03/26 (י״ב אדר תשפ״ו) | מערכת אפיק

מערכות חשבון מסחר דמו חינם : חשבונות דמו מומלצים להתנסות ללא סיכון

27/02/25 (כ״ט שבט תשפ״ה) | מערכת אפיק

כמה עולה קורס שוק ההון – מדריך מחירים מלא לכל המסלולים בישראל

24/01/22 (כ״ב שבט תשפ״ב) | מערכת אפיק

שוק ההון או נדלן? מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם

26/06/16 (כ׳ סיון תשע״ו) | מערכת אפיק

קורס מסחר יומי בשוק ההון — המדריך המלא 2026

01/07/15 (י״ד תמוז תשע״ה) | מערכת אפיק

נעילה שלילית בבורסה: ת"א 35 ות"א 125 ירדו; קמטק צנחה ב-13% אחרי הדוחות

13/05/26 (כ״ו אייר תשפ״ו) | מערכת אפיק

איך להשקיע בבורסה למתחילים , איך משקיעים בבורסה סכומים קטנים וגדולים? – מכללת אפיק

03/02/16 (כ״ד שבט תשע״ו) | מערכת אפיק

השפעת שינויים כלכליים על השוק המקומי והגלובלי

16/02/26 (כ״ט שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

שבוע המסחר המוצלח בבורסה בתל אביב והשפעתו על הכלכלה המקומית

19/01/26 (א׳ שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

מותג עירוני: עלייתה בבורסה והתרחבותה בענף הנדל"ן

01/02/26 (י״ד שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק

ביטקוין למתחילים – הכניסה שלך לעולם המרתק של המסחר במטבעות דיגיטליים מתחיל

01/07/15 (י״ד תמוז תשע״ה) | מערכת אפיק

הקוד של ביטקוין – איך הוא עובד?

09/12/21 (ה׳ טבת תשפ״ב) | יעקב חזן

דסק"ש בדרך להפוך לשלד בורסאי

13/07/26 (כ״ח תמוז תשפ״ו) | מערכת אפיק

רשות ניירות ערך מהדקת את הפיקוח על הנפקות אג"ח נדל"ן מחו"ל

13/07/26 (כ״ח תמוז תשפ״ו) | מערכת אפיק

שוק ההון הישראלי: מהפכה בימי המסחר והזדמנויות חדשות למשקיעים

13/01/26 (כ״ה טבת תשפ״ו) | מערכת אפיק

מה שווי הביטקוין

30/11/21 (כ״ו כסלו תשפ״ב) | יעקב חזן

הבורסה בתל אביב במו"מ לשיתוף פעולה בינלאומי למכירת פעילות המדדים

25/01/26 (ז׳ שבט תשפ״ו) | מערכת אפיק
wheelchair-ramp
©2026 כל הזכויות שמורות לאפיק.