“10,000 ש”ח זאת רק ההתחלה”: האם זה שכר שמאי הרכוש המתחיל? – מכללת אפיק
החלום להיות עצמאי בישראל כבר מזמן הפך למציאות. המטרה היא לא “להיפטר מהבוס”, אלא בעיקר בשביל לווסת את שעות העבודה וכמות הכסף שמביאים הביתה, או כפי שאמר אחד משמאי הביטוח: “השמיים הם הגבול”.
את השכיר הישראלי לא ניתן לרמות. רוב העובדים בישראל יודעים שלא ניתן לפרנס משפחה מעבודת שכיר סטנדרטית. ישנה אמנם קבוצת מקצועות קטנה ומצומצמת שמושכת את השכר הממוצע למעלה, עפ”י נתוני ה-OECD למשל, המרחק בין השכר הממוצע בישראל לשכר החציוני (שכר האמצע) הוא מהגבוהים במדינות המפותחות.
עם זאת, נראה כי המציאות מתחילה להשתנות. בשנים האחרונות ניכרת מגמה של ירידה במספר הסטודנטים באוניברסיטאות ומעבר להכשרות מקצועיות הרלוונטיות יותר למאה ה-21, כאשר מקצועות השמאות מככבים בראש הרשימה, כאשר המסלול המוביל הוא לימודי שמאות רכוש, שאינם מצריכים תואר ראשון או נסיון אקדמי).
אוניברסיטה… OUT, הכשרות…IN. (צילום: מכללת אפיק)
אחד הגורמים האחראים למגמה זו היא כמות השמאים הנמוכה ממילא. בישראל ישנם ככל הנראה לא יותר מ-250 שמאים אלמנטריים (שמאי רכוש), סכום זעום בהשוואה לאלפי המקרים הביטוחיים להם נדרשים השמאים להגיע.
מיעוט השמאים מביא לעליה חדה בשכרם ולפרמיות שלעיתים עוברות גם ה-5% מערך הנזק הנמדד,או כפי שסיפר לנו שמאי רכוש בעל ותק של 5 שנים: “משכורת דו ספרתית היא לא רק דבר שבשגרה, היא הנורמה, והשמיים הם הגבול. בתחום הזה אתה בוחר כמה שעות לעבוד, ועם שיווק אישי מינימלי אתה יכול להגיע למשכורת כמעט בלתי מוגבלת.”
הזרימה הבלתי פוסקת לעבר הכשרות השמאות צוברת בימים אלה תאוצה בעקבות צפי להקלות רגולטוריות וממשיכה להיות משמעותית בעיקר בתחום שמאות הרכוש בו אין צורך בתואר ראשון כתנאי סף. לתחילת הקורס מקליקים פה>>