מהו המקצוע החיוני הכי משתלם? יצאנו לבדוק – מכללת אפיק

מיליון מובטלים. זה היה מצב התעסוקה בפסח 2020, שיאו של אחד המשברים הקשים שידענו בשנים האחרונות. גם אם רובנו לא נפגעו מבחינה בריאותית, אין ספק שבפן הכלכלי לא פסח נגיף הקורונה על אף דלת.

אבל ישנם כאלה שסבלו פחות, במיוחד לאחר שהממשלה פירסמה את רשימת המקצועות החיוניים, ובכך סימנה את הקו המפריד בין מי שייאלצו לשבת בבית ואלה שימשיכו לעבוד כרגיל (ואפילו יותר). מבט מהיר אל רשימת הענפים החיוניים מלמד על ההגיון בבחירתם; המדובר בענפים שלולא הם עלולה להיפגע רמת החיים באופן בלתי הפיך:

אנרגיה: כולל את משק החשמל, הגז הטבעי והמים.

מזון: חקלאים, סופרמרקטים ומרכולים כמובן פועלים כבשגרה, ולמעשה אף יותר מהשגרה.

בריאות ותרופות: ענף זה כולל לא רק את הרופאים, כי אם גם את תחום האופטיקה.

הנמלים: חברות הספנות ועובדי הנמלים.

אבטחה, תחזוקה, ניקיון וחישובי שכר: מקצועות אלה צשוייכים כמעט באופן ישיר לחברות כוח האדם.

פיננסים: בנקים, חברות ביטוח, בתי השקעות ועוד. חשוב כי ענף הפיננסים אינו כולל רק את הבנקים, אלא את כל נותני השירותים הפיננסיים, ועל-כן הוא כולל את מתן הגישה לכספי החסכון הארוך, החסכון הקצר ותשלומי הביטוח.

לא רק רופאים. רשימת המקצועות החיוניים מתרחבת

מקצוע חיוני

סטונדטים המעוניינים במקצוע חיוני לא ימצאו מבחר רחב במיוחד, וזאת מכמה סיבות:

ראשית, מבט מהיר לענפים שלעיל מגלה שרובם כוללים חסמי כניסה. תחומי האנרגיה והנמלים למשל נשלטים ע”י חברות ציבוריות ומי שייכנס אליהן יתחיל כ”דור ב'”.

שנית, תחומים אחרים כגון ביטוח והשקעות מצריכים רישיון.

ושלישית, תחומים כמו אבטחה וניקיון משלמים משכורות נמוכות.

אז האם לוותר?

במסגרת הענפים החיוניים המוזכרים, ישנו תחום אחד שדווקא חווה גידול בביקושים בימים אלה, הוא שייך לעולם הביטוח אך אינו מצריך רישיון ואינו כולל חסמי כניסה, ובד בבד משלם שכר גבוה. זהו כמובן תחום שמאות הרכוש.

בניגוד למקצועות אחרים, מקצוע שמאי הרכוש לא נפגע בתקופות משבר. למעשה לא משנה מה יהיה מצבה של הכלכלה, אירועים ביטוחיים לא ייפסקו; פיצוצי צנרת, שריפות, נזקי רכוש הם אירועים טבעיים שאינם תלויים באופן משמעותי ברמת הפעילות הכלכלית (זאת בניגוד לשמאות רכב שנפגעת קשות בתקופת סגר).

גוזרים קופון של 30 מיליון ש”ח

אחד היתרונות המשמעותיים ביותר של שמאי הרכוש הוא השכר. עפ”י נתוני משרד האוצר, כ-35 אלף תביעות ביטוחי רכוש ומבנה מתרחשות בכל שנה  בסך כולל של כ-800 מיליון ₪  (ויש עוד רבות בנכסים שכלל אינם מבוטחים), בזמן שבארץ פועלים רק 250 שמאי רכוש, אשר גוזרים קופון של כ-4 אחוז בממוצע אחוז משווי כל נזק. בחישוב כולל, מדובר בסכום של כ-30 מיליון ₪ שמתחלקים למעשה בין כמה מאות שמאים.

יתרון נוסף עבור שמאי הרכוש הוא היציבות והעבודה הקבועה. בניגוד לשמאים אחרים, הביקושים לשמאי רכוש אינם יורדים בתקופות משבר. בנוסף מדובר בעבודה שאינה מונוטונית או חד מימדית, אלא משתנה בהתאם לסוג הנזק. שמאי הרכוש לומד בכל אירוע ביטוחי דבר מה נוסף שלא ידע, החל מדירות למגורים ועד נזקים במפעלים ועסקים מסחריים.

מסלולי לימוד

לצערם של מי שהיו מבודדים והיושבים בסגר (ואולי למזלם), הדרך היחידה ללמוד מקצוע בתקופת הקורונה היתה בבית. נכון לכתיבת שורות אלה ישנה רק מכללה אחת בארץ אשר בה מתקיימים לימודי שמאות רכוש אונליין, או מסלול שמאות מקרקעין לימודי שמאות מקרקעין וזוהי מכללת אפיק.

אז האם כעת הזמן להיכנס לתחום?

הדבר תלוי במצבו התעסוקתי של כל אחד. מי שמסוגל להשאיר את הראש מעל המים בתקופה שבה אינו עובד ובטוח כי לא יפוטר בשנת משבר, עדיף לו שימתין. לעומת זאת, אלה מבין המובטלים שאינם מעריכים שידעו אם מקום העבודה מחכה להם, מומלץ כי לכל הפחות יבררו אם כעת הזמן הצטרף לגל המשמעותי של פונים ללימודי שמאות רכוש.

מעוניינים ללמוד את מקצוע שמאות הרכוש? קליק כאן להשארת פרטים >>

באנר הפניה לקורס שמאות רכוש. כותרת: כמה עולה קורס שמאות רכוש

כתבות נוספות שיעניינו אותך

שיתוף

פוסטים נוספים

דרוש שמאי מקרקעין – שמאי/ת מחוזי/ת, אגף שומת מקרקעין – מחוז חיפה והצפון

תיאור התפקיד :

דיון והכרעה בהשגות ראשונות על שומות שבוצעו מטעם רשות מקרקעי ישראל, בהתאם להחלטות מועצת מקרקעי ישראל (כגון החלטה 1304).

פיקוח, בקרה ואישור שומות שנעשו ע”י שמאים מהאגף ושמאים חיצוניים.

עריכת שומות מקרקעין בנושאים מורכבים וייחודיים, כולל חוות דעת לבית המשפט, בתיאום עם מנהל המחוז.

מתן ייעוץ מקצועי למשרדי ממשלה.

השתתפות בוועדות לקביעת דמי פינוי, דמי מפתח, דמי שכירות, פיצויי הפקעה ותכנון מקרקעין.

הופעה בפני ערכאות שונות, כולל בתי משפט, ועדות השגה, שמאים מכריעים ובוררים.

פיקוח ובקרה על עבודת שמאים חיצוניים.

ביצוע מטלות נוספות לפי הנחיית הממונה.

דיווח שוטף למנהל המחוז.

מהפכה בנדל”ן: בינה מלאכותית מחליפה שמאים בקביעת שווי קרקע!

מועצת מקרקעי ישראל (ממ”י) קיבלה החלטה דרמטית: הרחבת השימוש במערכת מבוססת בינה מלאכותית לקביעת שווי קרקע בעסקאות מקרקעין. ההחלטה מבוססת על הצלחה מוכחת בפיילוט שהתקיים בשנתיים האחרונות בעסקאות בנכסים בבנייה נמוכה, תוספות בנייה, והקניית בעלות לנכסים ששטחם עד דונם אחד.

קורס תכנון ובניה

קורס תכנון ובניה א’ : המדריך המקיף להבנת יסודות התכנון העירוני

תכנון ובנייה הם מהמרכיבים החשובים ביותר בעיצוב המרחב העירוני והאזורי בישראל. קורס תכנון ובניה א’ מהווה את אבן היסוד להבנת עקרונות התכנון העירוני, המדיניות התכנונית, והכלים המקצועיים הנדרשים לעוסקים בתחום. במאמר זה נסקור לעומק את הנושאים המרכזיים הנלמדים בקורס ונעמיק בהבנת התיאוריה והפרקטיקה של תכנון עירוני.

שלחו לנו הודעה

טופס ראשי
יש לי תואר / אני בלימודי תואר
הסכמה לתקנון

מדריך להסבה מקצועית למייל,
מתאים?

טופס ראשי
יש לי תואר / אני בלימודי תואר
הסכמה לתקנון

ההכשרה המקיפה בישראל

100% אונליין
5 תעודות מקצוע

לקבלת המדריך למייל:

טופס ראשי
יש לי תואר / אני בלימודי תואר
הסכמה לתקנון
ליצירת קשר לחץ כאן

צור קשר

יש לך שאלות? צריך עזרה? מנהלי שירות הלקוחות שלנו ישמחו לענות לך על כל שאלה - הכנס את הפרטים שלך ואנו ניצור איתך קשר במהירות

טופס ראשי
יש לי תואר / אני בלימודי תואר
הסכמה לתקנון